Yelkeniyle tek başına dünya turuna çıkan 15 yaşındaki Hollandalı Laura Dekker, fırtına sezonundan dolayı iki aydır demirlediği Kanarya Adaları'ndan ayrıldı.

Genç kız, internetteki günlüğünde, Cabo Verde adasına gitmek üzere çarşamba günü okyanusa açıldığını dile getirdi. Cabo Verde'de kısa süre kalacak olan Dekker, buradan Sint Maarten adasına geçecek.

Dekker, Kanarya Adaları'ndan ayrılmanın kendisi için oldukça zor olduğunu kaydetti. Cabo Verde'de uzun süre kalmayacağını ifade eden Dekker, ihtiyacı olan malzemeleri Kanarya Adaları'ndan aldığını belirtti.

Yaşı küçük olduğu için tek başına denize açılma isteği büyük tartışmalara yol açan Laura Dekker, Panama, Galapagos Adaları, Avustralya ve Tayland'a uğradıktan sonra turuna Avrupa'da son verecek. Turun Eylül 2012'de tamamlanması bekleniyor.

Laura'nın dünya turuna çıkma isteği geçen sene Hollanda'da sert tartışmaların yaşanmasına yol açmıştı. Yaşı küçük olduğu için genç kızın tek başına tura çıkmasına engel olmaya çalışan Hollanda Gençlik ve Çocuk Koruma Büroları, Dekker'ın velayetinin ailesinden alınması için mahkemeye başvurmuşlardı. Dekker, bu yüzden kısa bir süre iki kurumun sıkı gözetiminde yaşamak zorunda kalmıştı.