Pekin"de rüyasını gerçeğe dönüştürmek isteyen Güney Afrikalı ampute kadın yüzücü Natalie du Toit tek bacakla yarıştığı 25 yüzücüden 9 tanesini geride bıraktı.
Yüzmede Amerikalı Michael Phelps"in birçok rekora imza atması nedeniyle ilgi odağı olan olimpiyatlar bu kez bir azim öyküsüne sahne oldu. Bayanlar 10 kilometre maratonda yarışan G.Afrikalı yüzücü Natalie du Toit, 25 rakibine karşı tek bacağıyla mücadele etti. Zorlu maratonda altın madalyayı 8 kez dünya şampiyonu Rus Larissa Ilchenko, 1.59.27"lik dereceyle kazandı. Ancak bütün gözler Güney Afrikalı yüzücüdeydi. Olimpiyat tarihinde bir ilki gerçekleştiren 24 yaşındaki Natalie, sol bacağına takılı karbon-fiber protezi çıkararak yüzdüğü yarışta, 25 sporcu içinde 16"ıncı oldu.

Olimpiyatlar"da ilk kez tek bacaklı bir sporcu "engelsiz" rakiplerle yarıştı. G.Afrikalı yüzücü Natalie, bayanlar 10 km"de 25 sporcudan 9"unu geçti. Birinci olan Rus rakibi “Natalie"ye mutlaka bir madalya verilmeli” dedi.

2012"de daha iyi olacağım

Yarışmanın birincisi “Natalie çok büyük bir iş başardı. Ona büyük saygı duyuyorum. Kendisine mutlaka madalya verilmesi gerekiyor” dedi. Tek hayalinin Olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten engelli sporcu “Bunun hayalini altı yaşımdan beri kuruyorum. Sonunda gerçeğe dönüştürdüm. 2012"de daha iyisi için mücadele vereceğim” dedi.

(Vatan)