Başbakanlık genelgesi ile ülke genelinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştıkları sorunların kısa yoldan mahallinde çözülebilmesi amacıyla, Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü bünyesinde “Tek Adımda Yatırım Bürosu” kuruldu. Büro ile ilgili oluşumun tamamlandığını açıklayan Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, faaliyetlerin yürütülmesi sırasında ilgili kurumların desteğini beklediklerini kaydetti.
Tek Adımda Yatırım Bürosu"nun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, Başbakanlık genelgesiyle tüm yurtta yürütülen çalışmaların Aydın"da 5 Haziran 2008 tarihinde tamamlandığını söyledi. Yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştıkları sorunların kısa yoldan mahallinde çözülebilmesi amacıyla bu çalışmaların yürütüldüğünü belirten Azazi, “Kurulan bu yapı; sanayici ve girişimcilerin sorunlarını dinlemek, gerektiğinde ilgili kurumlarla irtibata geçerek çözüm üretmek, girişimcilere yönelik bilgilendirme, rehberlik ve bölgede bulunan cazip yatırım alanları konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunacak. İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü başkanlığında oluşturulan büroda Aydın İl Özel İdaresi, Aydın Belediye Başkanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, İl Tarım, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Tapu, Kadastro Müdürlükleri ve Vergi Dairesi Başkanlığı ile Aydın Sanayi, Ticaret ve Ziraat Odaları tarafından belirlenecek donanımlı ve nitelikli personeller görevlendirilecek. İlimizde yatırım yapan, gelecekte yapacak olan girişimciler karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili olarak bize müracaat edebilirler. Bu büroyla ilgili olarak ilgili kuruluşlarımızın yardım ve kolaylık göstermelerini bekliyoruz” dedi.
İKİS"DEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLDİ
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından hazırlanan İl Yatırımlarını İzleme Sistemi (İKİS) ile ilgili olarak Mayıs ayı içerisinde bilgilendirme yapıldığını hatırlatan Azazi; alt yapısı tamamlanan ve deneme aşamasında olan sistem hakkında kullanıcıların bilgilendirildiğini duyurdu. Sisteme veri girişi yapacak olan kurumlara şifrelerinin teslim edildiğine işaret eden Azazi, “Deneme aşamasında olan sistemde ilgili belirlenen sorunlar DPT"ye iletildi. Sistem sektörel bazda değil, kuruluş sorumluluğu şeklinde yeniden değiştirildi. Bundan sonra İKİS"e veri girişleri proje sahibi kuruluşlar tarafından girilmesi şeklinde olacaktır. Kurumların verileri zamanında ve eksiksiz olarak girmeleri İl planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ile DPT tarafından izlenmektedir” diye konuştu.