MERSİN'de, geçen cuma günü Diyarbakır'daki gösterilerde olduğu gibi polis memurlarına taş atan çocuklara, başka çocuklar taş atarak karşılık verdi. Bir kişi de polislere taş atan gösterici çocuğu tokatlayıp azarladı.
Diyarbakır'daki olayları protesto etmek için Şevket Sümer ile Güneş mahallelerinin kesiştiği yolda öğleden sonra çoğunluğu çocuk yaklaşık 150 kişi korsan gösteri düzenledi. Göstericiler yol kenarlarındaki çöp konteynerleri ve taşlarla yolda barikat kurdu. Otomobil lastiklerini çöp kutularının üstüne koyup yaktı.

Bölücü örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan atan göstericiler polis memurlarını taş yağmuruna tuttu.
Polis memurları kalkanlarla taşlardan korunmaya çalışırken yanlarındaki yaklaşık 50 çocuk da Diyarbakır'da olduğu gibi taş atan çocuklara taş atarak karşılık verdi.

Göstericiler panzerlerden sıkılan boyalı sularla dağıtılırken, bisikletli bir kişi, gösterici çocuklardan birine tokat atıp, “Polis memurlarına niye taş atıyor sunuz?” diye bağırıp azarladı. Polis memurları da çevredekilerden, çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Göstericiler ara sokaklara kaçarak gözden kayboldu.

Milliyet