Cizre’de dün akşam saatlerinde Nur ve Cudi Mahallesi’nde PKK yandaşları izinsiz gösteri yaptı. Yolları barikatlarla kapatan göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polisi, taş, molotof ve havai fişekle saldırırken, polis gaz bombası ile müdahalede bulundu. Cudi Mahallesi’nde göstericilerin arasına karıştığı sanılan bazı teröristlerden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte 4 polis memuru yaralandı. 
 
TUZAKLANAN BOMBANIN PATLATILMASIYLA 2 POLİS YARALANDI 
Cizre girişinde bulunan İdil yolu üzerindeki gösterilere müdaha eden polislerlerin geçişi sırasında ise çöp konteynırının kenarına bırakılan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlatılan bombanın yakınında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Silahla vurulan polislerden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 
 
Tam bir kargaşanın yaşandığı ilçe güvenlik güçleri tarafından abluka altına alındı. İlçe giriş ve çıkışları kantrol altına alınırken, özel harekat timleri geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 
Polislerden kaçan bazı göstericiler de Dörtyol Kavşağında bulunan öğrenci yurduna molotof kokteyli fırlattı. Boş olan yurtta çıkan yangın polisin müdahalesiyle hemen söndürüldü. Gerginliğin hakim olduğu ilçede zaman zaman güvenlik güçleri ile terör yandaşları arasında çatışmaların yaşındığı kaydedildi. (dha)