Danimarkalı karikatürist Westergaerd'in protestoların odağındaki Hz. Muhammed karikatürleri bu kez satılıyor. Karikatürler, 'Dünyanın en ünlü resimleri' diye satışa çıkarıldı..

Yayınlandığı 2005'te İslam dünyasını ayağa kaldıran karikatürler bu kez imzalanıp satışa çıkarılıyor. Danimarka Özgür Basın Derneği, 1000 adet kopyanın satılacağını kaydederken her birinin değerinin 1400 Danimarka Kronu (yaklaşık 400 lira) olduğunu bildirdi. Dernek satışı "Artık dünyanın en ünlü resminin özel basımına sahip olabilirsiniz" anonsuyla duyuruldu. Yazıda, "Kurt Westergaerd artık uluslararası alanda tanınan bir isim. Tehditlere karşın pişman olmamış ve özgür bir sanatçı olarak özür dilememiştir" denildi. Her bir karikatürün tartışma yaratan karikatürleri çizen Kurt Westergaerd tarafından imzalanacağı kaydedildi.

HALEN SAKLANIYOR
Westergaerd ile 12 karikatürist, Jyllands-Posten gazetesinde Hz. Muhammed'in karikatürlerine yer vermişti. Protestolarda 100'den fazla kişi ölmüştü. Westergaerd halen tehditler nedeniyle saklanarak yaşıyor. Satışın Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO lideri olmasından bir hafta sonra açıklanması dikkat çekti.

Sabah