Demiryolu hattı üzerinden iki caddeyi birbirine bağlayan hemzemin geçit noktasına otomatik bariyer sisteminin kurulumu tamamlanırken, sistemi yapan yüklenici firma 10 günlük test kullanımına başlanacağını belirtti. Test uygulaması sonrası bariyer sistem TCDD’ye teslim edilecek. Hemzemin geçit bariyer sistemi Devlet Demiryolları ekipleri tarafından yapılırken, geçit bariyer sisteminin maliyeti Söke Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Kısa bir süre önce yapılan Milas Karayolu üzerindeki Huzurevi hemzemin geçit bariyer sisteminin aynısı olan otomatik geçiş sistemi ile birlikte araçların dikkatli geçişi için tretuvar düzenlemesi de yapıldı. Trafik işaretleri ve uyarı lambalarının da konulduğu hemzemin geçitte yapılan düzenlemenin olabilesi kazaları önlemesi bekleniyor.
2010 yılı Kasım ayında Belediye encümeni tarafından alınan kararla, 2918 sayılı karayolları kanununun ilgili maddesi gereği Söke Belediyesi tarafından yapılması öngörülen hemzemin geçit düzenlemesi ile ilgili Devlet Demiryolları İzmir Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında harekete geçilmişti. Yapılan görüşmeler sonunda Devlet Demiryolları tarafından yapılan bariyerin bedelinin Söke Belediyesi tarafından karşılanması kararı alınmıştı. 

20120103ay503333_01.jpg