Kuşadası başta olmak üzere İzmir, Aydın"ın bazı ilçeleri ele Manisa merkezde yapılan operasyonda para sıkıntısı çeken turizmci ve işadamlarına faizle para verip borçlandırdıktan sonra gayrimenkullerine ve işyerlerine tehdit ederek el koydukları belirlenen 16 zanlı yakalandı. Bu arada, çetenin elebaşlarından olduğu ileri sürülen ve Kuşadası"nda restoran işletmeciliği yapan bir kişi ise çete üyesi iki kişi ile birlikte gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Ege Bölgesi"ndeki tefeci operasyonu İzmir"in Selçuk ilçesinde bazı turizmci ve işadamlarının şikayeti üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatıldı. Polise başvuran işadamları ve turizmciler, yaşadıkları maddi sıkıntının ardından aralarında Kuşadası"nda marina içerisinde restoran işletmeciliği de yapan bir kişinin bulunduğu gruptan aylık yüzde 25 faizle para aldıklarını ve karşılığında senet imzaladıklarını ancak borçlarını ödeyemeyince bu kişilerin gayrimenkullerine el koyup, başkalarına sattığını ve tehdit ederek senet imzalattığını söylediler. Tehditle imzalatılan senetlerle ilgili icra takipleri başlatıldığı ve çok zor duruma düştüklerini belirten turizmciler ve işadamları tefeci kıskacından kurtulmak için şikayetçi olduklarını belirterek, başvuruda bulundu.
Turizmci ve işadamlarının şikayeti doğrultusunda araştırma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, Aydın"ın Kuşadası ilçesi başta olmak üzere İzmir"in Selçuk ve Torbalı ilçeleri ile Manisa il merkezindeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Kuşadası"nda aralarında Kuşadası Setur Marina içerisinde restoran işletmeciliği yapan ve çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen H. İsimli bir kişi ve çete üyesi iki kişinin daha bulunduğu 3 zanlı ile diğer şehirlerde yakalanan 13, toplam 16 zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda çek, senet, hesap cüzdanları ve tapular ile iki adet ruhsatsız silah bulundu. Zanlılar, sorgulanmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği"ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.