Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, ''Kayıt dışılık ve haksız rekabetle ilgili acil tedbirler alınması şarttır'' dedi.
Algün, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümet tarafından çıkarılan 6111 sayılı yasa ile borçların yeniden yapılandırılmasının yerinde bir uygulama olduğunu belirtti.
Yapılandırmanın başarılı olabilmesi için esnaf ve sanatkarın para kazanması gerektiğini ifade eden Algün, şunları kaydetti:
''Kayıt dışılık ve haksız rekabetle ilgili acil tedbirler alınması şarttır. Aksi halde daha önceki örneklerde olduğu gibi herkes borcunu yapılandırır, ancak bir süre sonra taksitler ödenemez ve başa dönülür. Bu konuda hükümetten acil tedbirler bekliyoruz. Emekliliği gelmiş oda üyeleri acilen bu kanundan yararlanarak emeklilik haklarını kazanmalarını istiyoruz. Bunlarla ilgili bankaların verdiği uygun imkanlı kredileri destekliyoruz.''
Emekliliği gelmeyen ve düzenli geliri olmayan hiç bir oda üyesinin, bankalardan kredi kullanarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye'ye olan borçlarını kapatmalarını uygun görmediklerini ifade eden Algün, eğer üyenin düzenli ödeme yapacak gücü bulunmuyorsa, bankadan kredi alarak devlete olan borçlarını kapatabileceğini belirterek, aksi takdirde yarın sorun bugünkünden çok daha ağır olacaktır kanaatinde olduğunu bildirdi.