Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım 2011'de geçirdiği sindirim sistemi ameliyatının ardından önceki akşam ikinci bir ameliyat geçirdi. Başbakan Erdoğan, önceki akşam saatlerinde Kısıklı'daki konutundan Koşuyolu'ndaki Medipol Hastanesi'ne gitti. Erdoğan, burada daha önceki ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve ekibi tarafından iyileşme sürecinde tedavisinin devamı olarak ikinci bir ameliyat geçirdi. Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Erdoğan'ın, 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşamasının yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlandığını, başlangıçta planlandığı üzere tedavinin bu şekilde nihayete erdirildiğini bildirdi.

HAFTA İÇİ MESAİYE BAŞLAYACAK

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız'ın 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımız'ın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır' ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletmek için Başbakan Erdoğan'ı aradığını bildirdi. Konferans vermek üzere gittiği İTÜ Evi'nde, dün sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'ı sabahleyin aradım, geçmiş olsun dileklerimi iletmek üzere. Doğrudan görüşme olanağımız olmadı. Sanıyorum akşama doğru doğrudan görüşme olanağımız olacak. Kendisine Allah'tan şifalar diliyorum' dedi.

SON DERECE iYi

Durumun tamamen Başbakanlığın yaptığı açıklama çerçevesinde olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bir önceki ameliyatıyla ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı, tamamlandı bitti. Başbakanımız'ın sıhhati Allah'a şükür son derece iyi. Bu ameli-yatların ülkeye bir yararı oldu. Bize de bir sıkıntısı oldu. Başbakan'la çalışan kişiler olarak Başbakanımız bu ilk ameliyatından sonra kilo verdi. Biraz daha zinde hale geldi. Bizi birazcık daha çok çalıştırmaya, gece yarılarına kadar takip etmeye başladı. Allah'a şükür bunun dışında bir problemimiz yok" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Erdoğan'ın ikinci aşama ameli-yatının başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Galiba bu bir rutin operasyondu. Yeniden sağlıklı olduğuna ilişkin haberlere hepimiz milletçe seviniyoruz. Nice sağlıklı hizmet yılları diliyorum kendisine" dedi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise "Hepinizin Başbakanımız'ı merak ettiğini biliyorum. Gönlünüzü rahat tutun; hiçbir sorun yok" diye konuştu.