Aydın"ın renkli simalarından olan, esnafın ve mesleki eğitimin sorunlarının çözümü noktasında yürüttüğü çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini toplayan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Akşit, solunum yollarından geçirmiş olduğu rahatsızlığı nedeni ile dün hastaneye kaldırıldı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Akşit"in, BSK Aydın Anka Hastanesi"ndeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Akşit"in rahatsızlığı ile ilgili olarak Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu"ndan yapılan açıklamada, “Sayın Başkanımızın tedavisinin en kısa zamanda tamamlanmasını ve kendisini eski sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini bekliyoruz” denildi.
1996 yılında Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanlığına seçilen Hulisi Akşit, 2002 yılında da Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Kişisel Baskanliga seçilmiş olup yine 2002 yılında TESK Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. TESK Yönetim Kurulu üyeliği halen devam etmekte olan Başkan Akşit, 2005 yılında federasyon başkanlığını bıraktı.