Boyun fıtığı ve romatizmal hastalıkları bulunan 68 yaşındaki Yunan terzi, tedavi için Söke ilçesinde bulunan Türk akupunktur uzmanı Dr. Hakan Ertok'a başvurdu.
Kızı Katarina Drogidau ile Söke'ye tedavi olmak için gelen Viri Drogidau, 20 gün boyunca, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümleri bünyesinde kurulan ''Akupunktur Uygulama, Araştırma ve Eğitim Birimi''nde akupunktur dersleri de veren Sökeli uzman doktor Hakan Ertok tarafından tedavi edilecek.
Akupunkturist Dr. Hakan Ertok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastası Drogidau'ya daha önce Atina ve Berlin'de boyun fıtığı ve romatizmal hastalıklar teşhisi konulduğunu ve çeşitli ilaç tedavileri uygulandığını, ancak bu tedavilerden sonuç alamayınca yaptığı araştırmalar sonucunda kendisine ulaşarak Türkiye'ye geldiğini anlattı.
Hastasına 20 seans halinde hem normal, hem de lazer akupunktur uygulaması yapacağını belirten Ertok, tedavi sonunda hastasını ağrılarından kurtarmayı hedeflediğini söyledi.

-''AKUPUNKTURDA TÜRK EKOLÜ OLUŞTURACAĞIZ''-

Akupunktur tedavisinin Çin ya da Uzakdoğu kökenli tedavi metodu olarak bildiğini ifade eeden Ertok, akupunkturu esas itibariyle Uygur Türk'lerinin bulduğunu ve 5 bin yıldan daha eski bir tıp branşı olarak bilindiğini söyledi.
Yurtdışında akupunktur ekolü konusunda çok ileri çalışmalar yapıldığını işaret eden Ertok, ''Türkiye'de de Yeditepe Üniversitesi Akupunktur Uygulama, Araştırma ve Eğitim Birimi olarak, akupunkturda Türk ekolü oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Amacımız hem hastalarımıza kıtalar arası hizmet vermek, hem de ülkemizi tanıtmak'' dedi.

-TÜRK KOMŞULARIYLA GELDİ-

Tedavi için Türkiye'yi tercih eden Viri Drogidau da yılın altı ayı Atina'da, altı ayı da Berlin'de yaşadığını belirterek, yaşadığı rahatsızlıklardan kurtulmak için daha önce Almanya ve Yunanistan'da başvurduğu merkezlerden sonuç alamayınca, bir arayış içine girdiğini ve yaptığı geniş kapsamlı araştırmalar sonucunda Dr. Hakan Ertok'u bulduğunu anlattı.
Söke'ye Almanya'daki Türk komşularıyla geldiğini belirten Drogidau, ''Türkiye'ye gelmeden önce Türk insanını, kalacağım yeri, karşılaşacağım ortamları çok merak ediyordum. Üç gündür Söke'de kalıyorum, ama şuan kendi evimdeymişim gibi hissediyorum ve buradaki insanlara kendi insanımız gibi güveniyorum. Sadece dillerimiz farklı'' dedi.