Antalya"nın Kemer ilçesinde bir gece kulübünde eğlendikten sonra sabaha karşı kaldığı otele aşırı alkollü halde dönen Rus turist A.Z. (25), oda anahtarını arkadaşında unuttuğunu fark edince resepsiyon görevlilerinden yardım istedi. Odasına girer girmez sızan A.Z."ye, iddiaya göre önce kapının kilidini açan teknik servis elemanı Derviş Başkurt (20), ardından cep telefonuyla çağırdığı temizlik görevlisi Veysi Akay (19) ve otel güvenlik görevlisi Samet Gülay (21) tecavüz etti.
A.Z., sabah kendine geldiğinde otel yönetimine altın yüzükleri ile cep telefonunun çalındığını ihbar edince araştırma başlatan polis, zanlıları gözaltına aldı. Zanlılar tecavüz olayını da itiraf edince, Rus turistin ifadesine bir kez daha başvurmak için otele giden polisler, A.Z."yi denizden yeni çıkmış, otelin plajında güneşlenirken buldu.

Kameraya yakalandılar
Polis merkezinde tekrar ifadesine başvurulan Rus turist, tecavüze dair hiçbir şey hatırlayamayınca polisler otelin güvenlik kameralarını incelemeye alarak Rus kızın odasına, otelin güvenlik görevlisi Samet Gülay"ın da girdiği belirledi.
A.Z., Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz"a verdiği ifadede, “Haberim olmadan benimle cinsel ilişkiye giren, hem de yüzüklerimle cep telefonumu alan 3 kişiden de şikâyetçiyim” dedi. 3 zanlı da tutuklanarak Antalya Kapalı Cezaevi"ne gönderildi.
İlk başta tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için önerilen jinekolojik muayeneyi reddeden Rus kız, daha sonra muayeneyi kabul etti. Bugün saat 06.00"da ülkesine dönmeyi planlayan A.Z., biletini iptal ettirdi.

Tutuklandılar
Tecavüz olayını itiraf eden Derviş Başkurt, Veysi Akay ve Samet Gülay tutuklanarak cezaevine konuldu.