Zonguldak"ta taksici sevgilisi 34 yaşındaki Osman D. ile birlikte öz annesi 37 yaşındaki Gülüm G."yi bıçakla öldürüp, cesedini maden ocağında tiner döküp yakan 16 yaşındaki T.Y.B., annesinin sevgilisi S.A."nın kendisine tecavüz ettiğini, buna göz yumduğu gerekçesiyle de annesini öldürdüğünü söyledi.

24 Mayıs 2008"de meydana gelen olayda Zonguldak Kız Meslek Lisesi öğrencisi T.Y.B., taksici sevgilisi O. D. ile ilişkisine karşı çıkan annesini evinde sevgilisiyle bıçaklayarak öldürdü. T.Y.B. ve O.D., cesedi taksi ile götürdükleri Kozlu Beldesi"ndeki ormanlık alanda bulunan kullanılmayan kaçak maden ocağında üzerine tiner dökerek yaktı. Tinerin bir anda parlamasıyla alevlerin içinde kalan T.Y.B. ve O.D., yanık nedeniyle oluşan yaralarını tedavi ettirmek için hastaneye gitti. Hastanede polisin durumlarından şüphelenerek ifadelerine başvurduğu sevgililerden cinayeti itiraf eden O. D. yakalanırken, T.Y.B. bu sırada hastaneden kaçtı. T.Y.B. kısa bir süre sonra saklandığı bir lisenin kazan dairesinde yakalandı.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Cumhuriyet Savcısı"nın cinayetle ilgili iddianameyi hazırlamasının ardından, T.Y.B. ve O. D. hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, O.D. hakkında ayrıca T.Y.B."ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 8 yıl hapis, T.Y.B."ye tecavüz ettiği iddia edilen Gülüm G."nin sevgilisi belediyede işçi olarak çalışan S. A. hakkında da cinsel istismar suçundan 8 yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Aynı davada, cinayetin ardından T.Y.B."yi görev yaptığı lisenin kazan dairesinde saklayan N.H. de tutuksuz yargılanıyor.


"ANNEMİN SEVGİLİSİ TECAVÜZ ETTİ"

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın dünkü duruşmasında, T.Y.B., annesinin sevgilisi olduğunu öne sürdüğü S. A."nın kendisine tecavüz ettiğini, buna göz yumduğu için de annesini bıçaklayarak öldürüp, iz bırakmamak için de cesedini maden ocağında yaktığını itiraf etti.


"T.Y.B. CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEDİ"

Cinayeti T.Y.B."nin tek başına işlediğini iddia eden 1 çocuk babası O.D. ise, “Benim tek suçum, olay sırasında evde bulunuyor olmam. T.Y.B."den böyle bir olay beklemediğim için dondum kaldım. Herhangi bir müdahalede bulunmadım. Olay üstüme kalır korkusuyla cesetten kurtulması için T.Y.B"ye yardım ettim. Ancak T.Y.B., ben de bu olayın içindeymişim gibi hissettirdi” dedi.


Gülüm G. ile ilişki yaşadığını kabul eden S. A. ise, T.Y.B."ye tecavüz ettiği iddiasını kabul etmedi.


Mahkeme heyeti, T.Y.B."nin akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu"na gönderilen raporların beklenmesi için duruşmayı erteledi. - DHA