ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'ne bağlı İslamköy Köyü'nün eski imamı evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Aydın K.

hakkında, Kuran okumaya gittiği evde 34 yaşındaki Ş.T.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Cinsel ilişkinin Ş.T.'nin isteğiyle gerçekleştiği kanaatine varan mahkeme, sanık Aydın K.'nın beraatine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, İslamköy Köyü'ndeki Aşağı Mahalle Camii'nde imamlık yapan Aydın K., köy sakinlerinden evli Ş.T.'yi cep telefonundan arayarak sohbet etmeye başladı. Günde 5- 6 defa telefonla görüşen Aydın K. ve Ş.T., 2008 yılının Haziran ayında köy sakinlerinden H.T.'nin evinde okuttuğu Kuran'a katıldı. Ş.T., ev sahibine yardım etmek amacıyla yıkadığı tabakları kimsenin bulunmadığı alt kata götürdüğü sırada, Aydın K. burada kendisine tecavüz etti. Aydın K.'nın, "Aramızda olanları herkese anlatırım" diyerek tehdit ettiği Ş.T. ile yaklaşık 5 ay daha cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü.

İMAMLIĞI BIRAKTI

Ş.T.'nin, imamın cep telefonuna gönderdiği mesajı eşinin görmesi üzerine şikayette bulunması üzerine Aydın K. hakkında, 'Cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla 17.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Devrek Müftülüğü'nce başka bir köye atanan, bir süre sonra da imamlığı bırakarak İstanbul'da gazete dağıtıcılığı yapmaya başlayan Aydın K., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında hazır bulundu. Ş.T. ise duruşmaya katılmadı.

'KENDİ İSTEĞİYLE İLİŞKİYE GİRDİK'

Aydın K. savunmasında Ş.T.'nin kendisini evine davet ettiğini ve kendi isteği ile bir kaç defa ilişkiye girdiklerini, zorla ilişkiye girmenin söz konusu olmadığını ileri sürdü. Hem kendisinin, hem de Ş.T.'nin eşleriyle sorunları olduğunu, ancak daha sonra eşiyle sorunlarını çözdüğünü söyleyen Aydın K., Ş.T. ile evlenmemesi nedeniyle kendisi hakkında böyle bir şikayette bulunduğunu iddia etti. Aydın K., Kuran okumak için gittiği evde Ş.T. ile cinsel ilişkiye girmediklerini de ileri sürdü.

Ş.T.'nin, kendi isteği ile ilişkiye girdiği kanaatine varan mahkeme, zorla cinsel ilişki olduğuna yönelik bir delil elde edilemediği gerekçesiyle Aydın K.'nın beraatine karar verdi.