Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Sitiya Zin Kadın Merkezi, ''tecavüzcüye müebbet istiyoruz'' imza kampanyası başlattı.

İlçede kısa bir süre önce evli bir kadının 5 kişinin tecavüzüne uğraması üzerine Sitiya Zin Kadın Merkezi, tecavüz olaylarına dikkati çekmek ve tecavüzcülere caydırıcı cezaların verilmesi için ''tecavüzcüye müebbet istiyoruz'' adlı imza kampanyasını Cizre Belediyesi önünde kurduğu stant ile başlattı.

Merkezde sosyolog olarak görev yapan Esin Karahan, yaptığı açıklamada, tecavüzcülere yasal olarak verilen cezai yaptırımların caydırıcı olmamasından kaynaklı olarak tecavüz olaylarında artış olduğunu savunarak, kampanyanın 1 hafta süreceğini bildirdi.

Yasadaki maddelere ek olarak kadına yönelik tecavüzün müebbetle cezalandırılması yönünde bir ibarenin eklenerek tecavüz olaylarının önüne geçilmesini talep etmek için bu kampanyayı başlattıklarını kaydeden Karahan, şöyle dedi:

''Amacımız son zamanlarda ülkede ve ilçemizde de artan tecavüz olaylarına dikkati çekmektir. Kampanyayla insanların farkındalıklarını artırmak ve yetkili mekanizmaların görevlerini yaparak yaptırımı olan cezaları vermesini istiyoruz ve en caydırıcı cezanın da müebbet olduğunu düşünüyoruz. Cizre'de yaşanan ve 5 kişinin tecavüzüne maruz kalan kadından esinlenerek bu kampanyayı başlattık. Meydana gelen olaydan sonra yeterli teknik ve teknolojik imkanların olmasına rağmen 3 tecavüzcünün halen dışarıda olması bizi düşündürüyor.''

Karahan, kampanyaya vatandaşların desteğini beklediklerini, topladıkları imzaları Adalet Bakanlığı'na göndereceklerini aktardı.