Yargıtay tarafından onanan rekor ceza her bir çocuk için 51 yıl olarak belirlendi.

YARGITAY, Ankara"da okullara gidip kendisini UNICEF görevlisi gibi tanıtarak, yardım bahanesiyle yanına aldığı iki kız öğrenciye tecavüz eden Garip Musa Aras"a (33) verilen 102 yıllık rekor cezayı onadı ve ceza kesinleşti.

Tecavüz gizli kaldı

4 Ekim 2005"te, Ankara Keçiören"de bir okula giden Aras, giyim yardımında bulunacağını vaat ederek okul görevlilerinden fakir öğrenci vermelerini istedi. S.Y"yi (12) yanına alan Aras, gecekondusuna götürdüğü kıza tecavüz etti. Kızın korkudan ailesine söylememesi üzerine olay gizli kaldı.

Taksi şoförü ihbar etti

Aras, 6 Ekim 2005"te, başka bir okula daha giderek, okul yetkililerini aynı şekilde kandırdı. Birkaç kız öğrenciyi yardım bahanesiyle yanına alan Aras, yolda aralarından E.Ş"yi (13) seçti. E.Ş"ye şiddet uygulayan Aras, 15 gün boyunca defalarca tecavüz etti. Olay, küçük kızı kaçırırken, bindiği taksi şoförünün ihbarı ve ailesinin sıkı takibi üzerine ortaya çıktı. Aras, Yayla Mahallesi"nde bir gecekondudaki özel sığınakta yakalandı. Küçük E.Ş de kurtarıldı. Aras"a iki küçük kıza tecavüz, alıkoyma, hürriyetten yoksun kılma suçundan dava açıldı.

Her çocuk için 51 yıl

Ankara 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki yıl süren davada, Aras"ı üst sınırdan en ağır şekilde cezalandırdı. Aras, Türk Ceza Kanunu"nun (TCK) 103/2"nci maddesi uyarınca, E.Ş."nin, zorla ırzına geçmek suçundan 15 yıl hapse mahkûm edildi. Eylemin birden fazla tekrarlanması nedeniyle cezayı TCK"nin 43"üncü maddesi uyarınca 20 yıla çıkaran mahkeme, bu cezayı da suçun 18 yaşından küçük bir çocuğa karşı cebir ve şiddetle işlendiği gerekçesiyle 30 yıla çıkardı. Aras"ı, E.Ş."nin hürriyetini tahdit ettiği gerekçesiyle de TCK"nin 109/2"nci maddesi uyarınca 7 yıl hapse mahkûm eden mahkeme, bu suçun çocuğa karşı ve cinsel amaçla işlenmesi nedeniyle cezayı 21 yıla çıkardı. Aras, toplam 51 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme S.Y. ile ilgili olarak da Aras"ı aynı cezalara çarptırdı. Böylelikle toplam ceza 102 yıl hapis oldu.

Yargıtay onadı

Temyiz talebini sonuçlandıran Yargıtay 5"inci Ceza Dairesi, üst sınırdan verilen rekor cezayı, usul ve yasaya uygun bularak oybirliği ile onadı.

Hürriyet