Norveç'ten ailesi ile birlikte 22 Temmuz'da Türkler beldesine gelen ve burada bir otele yerleşen Rebekka O.T.(19), önceki gece eğlenmek için kuzeni Emille H.T. (19) ile birlikte Çarşı Mahallesi İskele Caddesi'nde bulunan bir bara gelmiş, burada İsveç uyruklu turistler İsa B.(19), Dıkran M.(19), Jimmy L.T.(19) ve Ornama A.C.(19) ile tanışarak bardan birlikte ayrılmışlardı.

İsveçli turistlerle sahile giden Rebekka O.T., davet üzerine zanlıların oteline gitmiş ve daha sonra 4 İsveçlinin tecavüzüne uğradığını iddia ederek polise başvurmuştu. Rehber eşliğinde ifadesi alınan Rebekka B'nin verdiği eşkal ve isimler doğrultusunda araştırma başlatan polis, İsa B ve Dıkran M'yi İskele Caddesi'nde bir diskonun önünde, Jimmy L.T. ve Ornama A.C'yi ise kaldıkları otel odasında gözaltına aldı.
Rebekka O.T., Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından, zanlılar ise emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İsa B, Dıkran M, Jimmy L.T. ve Ornama A.C, savcılıkça sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından sınır dışı edildi. Yabancılar Büro Amirliği ekiplerince teslim alınan zanlılar Antalya'ya götürüldü.