ANKARA 9. Ağır Ceza Mahkemesi; Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde kalmakta olan 13 yaşındaki D.T. ve 14 yaşındaki T.Y. adlı kimsesiz iki küçük kız çocuğuna birçok kez 'fiili livata yoluyla' tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Koç'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya; Koç'un Emek'teki bürosuna gittikleri de tespit edilen söz konusu kızları 'zorla fuhuşa sürüklediği' iddia edilen ve davanın tek tutuklu sanığı olan Erol Gürler katılırken, tutuksuz sanık Prof. Dr. Timur Koç katılmadı. Duruşmada son sözü sorulan Gürler 'zorla fuhuşa zorlama' iddialarını reddetti ve kızların Prof. Dr. Timur Koç'un da aralarında bulunduğu bazı kişilerle kendi istekleriyle birlikte olduklarım söyledi.

'BEN ZATEN İKTİDARSIZIM'
Sanık Erol Gürler, daha sonra masum olduğunu belirterek beraatini talep etti. Ancak mahkeme Gürler'i 27 yıl ağır hapis cezasma çarptırdı. Ardından Prof. Dr. Koç'la ilgili suçlama gündeme geldi. Mahkeme, bürosunda yapılan aramalarda bulunan ve dava dosyasma giren porno CD'ler için mahkemede "Sperm değerlerim düşük olduğu için, doktorum bu konuda tavsiyede bulundu" şeklinde savunma yapan Koç'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Önceki davalarda "Şeker hastası olduğum için iktidarsızım. İktidarsız insan nasıl tecavüz eder?" diyerek iddiaları yalanlayan ve akademik yaşamı boyunca 'saygınlığıyla' tanındığını ifade eden Koç, kararı temyiz edeceğini söyledi. Dosya Yargıtay'da incelenecek ve nihai kararı Yargıtay verecek.