Siirt'te, ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza tecavüz iddiasıyla 10'u tutuklu 35 sanığın yargılandığı davaya 30 Kasım Çarşamba günü devam edilecek. Davanın bir numaralı sanığı konumundaki eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu ise 10 Nisan 2010’dan bu yana firari konumda.  
Siirt'teki utanç davası ilköğretim okulunda okuyan dört kız öğrenciye iki sene boyunca toplu tecavüz edildiği iddiası sonrası açılmıştı. Hakkında tutuklama kararı bulunan 30 yıllık öğretmen Fahrettin Kuzu ismi, 14 yaşındaki H.T.’nin, başında geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla gündeme geldi. H.T.’nin anlattıklarıyla dört kız çocuğuna 14-70 yaş aralığında onlarca kişinin tecavüz ettiği öne sürüldü. Aralarında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin bulunduğu zanlılardan biri de 70’li yaşlarda bulunan tuhafiyeci Nedim Helvacıoğlu. Küçük kız çocuklarının anlattıkları Türkiye’yi dehşete düşürmüştü. 
 
70 yaşında zanlı da var 
Siirt Savcılığı’nın talimatı ile 10 Nisan 2010’da yapılmaya başlanan gözaltılarda toplam 35 kişi sorgulanmış 15’i hakkında tutuklama kararı verilmişti. H.T’nin anlatımları sonrası patlak veren olayda adı geçen müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’ysa en son 9 Nisan sabahı, görev yaptığı okula emeklilik başvurusu yaptı; sonrasında ortadan kayboldu. 
 
Dava ile ilgili bir sonraki duruşma önümüzdeki Çarşamba günü Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dava kapsamında beklenen Adli Tıp Raporu’nun da duruşmaya yetiştirilmesi bekleniyor.
 
ROTAHABER