Siirt'te ilköğretim okulunda okuyan dört kız öğrenciye iki sene boyunca toplu tecavüz edildiği iddiasıyla açılan davanın bir sonraki duruşması 27 Temmuz günü Diyarbakır'da yapılacak. Tecavüz olayına katıldığı öne sürülen sanık Fahrettin Kuzu tüm aramalara rağmen hala bulunamadı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Yöneticisi ve toplu tecavüz davasının müdahil avukatı Pınar Dalkuş, sanık Fahrettin Kuzu'nun bulunamamasının "ilginç" olduğunu ifade etti. Bianet'ten Göksun Yazıcı'nın haberine göre Dalkuş, "Fahrettin Kuzu davadan sonra ameliyat olmuş, maaşını çekiyor ama 'ilginç' bir şekilde hala bulunamıyor" dedi. 

Dalkuş, Adli Tıp Kurum raporunun hala gelmemiş olmamasının, dava sürecini aksattığını söyledi. Raporun gelmesinin gecikmesi, tutuklu yargılanan sanıkların sürelerinin dolması sebebiyle yeni tahliyeler getirebilir. Siirt toplu tecavüz davasında sanıkların sekizi tutuksuz, onu tutuklu yargılanıyor. 

"İnfial yaratan dava" 
Pınar Dalkuş, sanıkların tahliyesinin kamu vicdanını rahatsız edeceğini söyleyerek, bu konuda kamu vicdanının harekete geçmesi gerek dedi. Siirt'te ileri gelen birçok aileden bu tecavüze katılmış birisinin olması dolayısıyla, şehirde mağdurlardan yana bir tavır gösterilmiyor. Tecavüze uğrayanlardan iki kız kardeş, psikolojik tedavi görmek üzere şehirden uzaklaştırılmış ancak diğer iki kız öğrenci hala şehirde ve ailelerinin de onları koruyabilecek gücü yok. 

Dalkuş, davanın kamu vicdanını rahatsız etmesi gerektiğini ve bu yüzden güçlü bir kamuoyu yaratılması gerektiğini söyledi. İlk duruşmada, sivil toplum örgütlerinden, kadın örgütlerinden destek gördüklerini ancak zamanla bu desteğin azaldığını ifade eden Dalkuş, "desteğin azaldığını gören sanık avukatları 'bu infial yaratan bir dava değil' diyerek, davayı önemsizleştirmeye çalışıyorlar" dedi. Dalkuş, kadın örgütlerinden dava için destek istedi. (Bianet)