3 yıl önce Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Göçmen Konutları'nda bazı kişilerin nitelikli yağma, kasten yaralama, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksul kılma, cebir ve tehdit suçlarını işlediklerine dair gelen yoğun ihbarları değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için "Makas 4" adı verilen geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.
 
3 aylık takip sonrasında çok sayıda mağdurun ifadelerini alan jandarma ekipleri, örgüt üyelerinin tahditle arabaya bindirdikleri bayanlara silah zoruyla tecavüz ettikleri, bayanlardan birinin yaşadıklarından kurtulmak için 4. kattan atlayarak intihara kalkıştığı belirlendi.
 
Bölgedeki market ve büfe işletmecilerini bıçak ve silahlarla tehdit edip, para ve bira aldıkları, ayrıca düğünlerini bastıkları kişileri ise haraç vermediği için olay çıkarıp dövdükleri öne sürüldü. Jandarma tarafından yapılan eş zamanlı şok baskınlarda "Çakal" lakaplı M.D.'nin (43) de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin zulmünden Bursa'yı terk edenler, zanlıların yakalandığını öğrenince şehir dışından jandarmayı telefonla arayarak şikayette bulundu. Düğünlerinde kendilerine para vermeyen bir gelinin yüzünü kestikleri, kendileri hakkında şikayetçi olanları davalarından vazgeçmeleri için tehdit ettikleri, 13 bin nüfuslu Görükle beldesi halkını sindirdikleri iddia edilen şüphelilerin uyuşturucu bağımlısı oldukları da öne sürüldü.
 
Savcılığın şüpheliler hakkında yürüttüğü soruşturma sona erdi. Şüphelilerin hakkında "silahlı yağma, nitelikli cinsel saldırı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksul kılma, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından karıştıkları olay sayısı ve suça göre işlem yapıldı. Buna göre zanlılardan H.H.'nin 92, M.D.'nin 54, M.Ö. ve M.G.'nin (37) 45'er, S.A.'nın 32, D.Ç.'nin 30, S.V. ve E.D.'nin 20'şer, M.Ü. ile Y.D.'nin 17'şer, A.A. ve D.M.'nin 15'er, Z.S.'nin 12, R.K.'nın ise
7 yıla kadar hapisleri istendi. Haklarında çete suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen zanlılar, önümüzdeki günlerde 7'si bayan toplam 13 müşteki ile birlikte hakim karşısına çıkacak.
 
Operasyonun başında tutuklanan 11 kişi, soruşturma aşamasında yapılan itirazlar üzerine serbest bırakılmıştı.