İstanbul Beyoğlu'nda sık sık tecavüz olaylarına sahne olan İmam Adnan Sokak'ta son olarak da X-Trendy adlı teras barda 17 yaşındaki lise öğrencisi B.U. tecavüze uğradı. Kendisini bar işletmecisi olarak tanıtan bir kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra bindiği taksinin şoförü tarafından da tecavüz edilen liseli, polise sığındı.

Habertürk'ün haberine göre, yaklaşık 2 hafta önce yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: 17 yaşındaki B.U. anlatımlarına göre saat 20:00 sularında İmam Adnan Sokak'taki X-Trendy adlı teras bara tek başına eğlenmeye gitti. Bu sırada kendisini bar işletmecisi olarak tanıtan 32 yaşındaki Ali B. liselinin yanına yaklaştı. Ali B., B.U.'ya "Çok gürültü var sohbet için alt kata geçelim" teklifinde bulundu. İkili alt kattaki yönetim odasına indi. Ancak burada alkol alırken Ali B. liseliye tecavüz etti. Alkollü olduğu için direnemeyen ve çığlıklarını yüksek sesli müzik nedeniyle kimseye duyuramayan liseli, saatlerce tecavüze uğradı.

TAKSİ ŞÖFÖRÜ DE TECAVÜZ ETTİ

Daha sonra Ali B. liseliyi, Hasan adlı güvenlik görevlisine taksiye bindirmesini söyledi. B.U, bu görevli tarafından barın önünde bekleyen 34 TDR 47 plakalı taksiye bindirildi. Evine gitmek istediğini söyleyen B.U. alkollün etkisiyle takside uykuya daldı. Bunu fırsat bilen taksici Gökhan G.(35) da Zeytinburnu Mezarlığı'na götürerek liseliye tecavüz etti. Lİseli B. U. yaşadığı tecavüz olaylarının ardından Beyoğlu polisine sığındı. Beyoğlu Asayiş Büro Ekipleri ve Çocuk Şube Müdürlüğü Polisleri iki tecavüzüyü gözaltına aldı. İkili ifadelerinde suçlamaları yalanladı. Ali B. ve Gökhan G. "ırza tasaddi ve cinsel istismar" suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Emniyette psikolog eşliğinde ifade veren lise öğrencisi B.U. ise psikolojik tedavi görmeye başladı.

İLK VAKA DEĞİL

İmam Adnan Sokakta bulunan X-Trendy isimli barın işletmecisi olan Ali B. sabıkalı çıktı. Saldırgan Ali B. 2008 yılının Ağustos ayında da 17 yaşındaki T.B.'ye 'hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel istismar' suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

İmam Adnan Sokak'ta bugüne kadar Cumhuriyet Savcılığı'nın kayıtlarına giren 3 vaka bulunuyor. Sokakta geçtiğimiz Temmuz ayında fotoğraf sanatçısı S.D.(29) Vertigo Bar'da 3 saat boyunca grup seksli tecavüze uğradığı iddia ederek polise başvurmuştu. Genç kız bar çalışanı U.K. ve başka bir barın güvenlik görevlisi Bilal ismindeki kişi tarafından grup tecavüze uğradığını iddia etmişti. S.D. saldırganlara karşı koymaya çalışınca dövülerek dışarı atıldığını söylemişti. Beyoğlu Asayiş Büro Polisleri tarafından gözaltına alınan bar çalışanı U.K. emniyetteki ifadesinde yaşananların genç kızın kendi isteği ile gerçekleştiğini hatta genç kızın grup sekste yapılanları az bulduğu için şikayetçi olduğunu söylemişti. U.K. "tecavüz iddiası ve yaralama" suçundan çıkartıldığı adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Genç kıza tecavüz ettiği iddia edilen bir başka barda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirlenen Bilal ismindeki diğer kişi ise halen polis tarafından aranıyor./vatan