Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde ilkokula giden 4 erkek çocuğunun el ve ayakları bağlanarak gerçekleştirilen tecavüz olayının yankıları devam ediyor. Olayın duyulmasının ardından suçluların ailelerine de tepki artıyor. Her iki taraf?nda do?u illerinden Ortaklar beldesine göç eden aileler olduğu bildirildi.
Aydın Valisi Mustafa Malay, suçluların cezasını çekeceğini söyledi. Olayı öğrenir öğrenmez gereğinin yapılması konusunda talimat verdiğini ve ciddi üzüntü içerisinde olduğunu belirten Aydın Valisi Mustafa Malay, "Çok üzücü bir olay. Ortaklar beldesinde herhangi bir gerginlik yaşanmaması için her iki ailede emniyet güçlerimiz tarafından gözetim altında tutuluyor. Savcılık olaya el koydu. Dört zanlı tutuklandı. Şimdi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor bekleniyor. Suç işleyenler cezasını çekecek. Bu çok büyük bir ahlaksızlık" dedi.
OLAY
Bilindiği gibi Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki İ.D., 4. sınıf öğrencileri 10 yaşındaki İ.K., M.A. ve M.S. adlı 4 erkek çocuğu, okul çıkışında; amca oğulları olan 13 yaşındaki M.A. 14 yaşındaki R.A. ve 18 yaşındaki C.A. kandırarak Yeşiltepe Mahallesi yakınlarındaki tren garı civarında ıssız bir mekana getirilip burada ''Cinsel istismar suçundan'' sabıkası olduğu bildirilen 36 yaşındaki S.Y. ile tecavüz ettikleri iddia edilmişti.
Korkunç olayın ardından psikolojileri bozulan öğrencilerin tehdit edildikleri için olayı kimseye söyleyemedikleri öğrenildi. Korkunç olay ertesi günü okula giden çocukların durumlarından şüphelenen öğretmenlerin çocuklarla görüşmesi sonucu ortaya çıkmıştı.
Olayla ilgili tahkikat halen çok yönlü sürdürülüyor.