Çorum'da, 13 yaşındaki ilköğretim 8'nci sınıf öğrencisiyle cinsel ilişkiye girip fuhuşa zorladıkları ve 12 ile 17 yaşlarındaki arkadaşlarını da taciz edip ilişkiye girdikleri tespit edilen yaşları 31 ila 54 arasında değişen 11 kişiden 9'u çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Çorum'da, ilköğretim 8'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki F.Ş. isimli kızla ilişkiye girdikten sonra fuhuşa zorlayan, daha sonra ise F.Ş.'nin arkadaşları olan 12 yaşındaki ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki E.Ç. ile 17 yaşındaki G.K.'yi de taciz ederek ilişkiye giren Erol A. ile birlikte kızları taciz eden ve para karşılığında ilişkiye giren 41 yaşındaki Halim T., 31 yaşındaki Fatih Ç., 33 yaşındaki Kenan Ş., 19 yaşındaki Vahdet A., 49 yaşındaki Yusuf Ş., 54 yaşındaki Halim Y., 47 yaşındaki Faruk K., 41 yaşındaki Çetin K., 31 yaşındaki Adil A., 48 yaşındaki Erdal Ç. Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nce bugün gözaltına alındı. Zanlılardan F.Ş.'nin nişanlısı Adil A. ile Vahdet A. savcılık tarafından serbest bırakılırken diğer 9 kişi tutuklanarak bu akşam saatlerinde Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

OLAYI 155 İHBARI ÇÖZDÜ

'155 Polis İmdat' telefonuna 3 gün önce gelen bir ihbarda, Erol A.'nın 13 yaşındaki F.Ş.'yi para karşılığında erkeklere pazarladığı söylendi. İhbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, farklı bir manzarayla karşıya karşıya kaldı. Mağdur F.Ş.'nin ifadesinin ardından Erol A.'nın, F.Ş.'nin arkadaşı 12 yaşındaki E.Ç.'i de taciz ettiği ve yine F.Ş.'nin diğer arkadaşı 17 yaşındaki G.K.'yle ise cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Genç kızların alınan ifadelerinin ardından Erol A. gözaltına alındı. Erol A.'nın alınan ifadesinin ardından kızlarla ilişkiye giren ve taciz eden diğer 10 kişi yakalandı.

HAPİSTE OLAN BABASININ ARKADAŞIYLA İLİŞKİ

Polisteki ifadesinde, Erol A. ile yaklaşık 1 yıldır arkadaşlık yaptığını söyleyen F.Ş., "Babam Selim Ş., 'silahla yaralama' suçundan tutuklandıktan sonra onun arkadaşı Erol A. ile tanıştık. Sık sık bize geldi. Defalarca ters ilişkiye girdik. Normal ilişkiye girmek istedi, ancak kabul etmedim. 'Babana söylerim' diyerek tehdit ediyordu. Babam birkaç ay önce hapisten çıktı. Babam çıktıktan sonra da onunla görüşmeye devam ettik. İlişkiye girdikten sonra para veriyor, bana kontör alıyordu. Daha sonra beni başka erkeklere pazarladı. Kiminin dükkanına gidiyordum, kimiyle de başka yerlerde ters ilişkiye girdim. Okul arkadaşım E.Ç. ve komşumuzun kızı G.K. ile de Erol A.'yı ben tanıştırdım" dedi.

'PARA VE KONTÖR KARŞILIĞINDA BENİMLE İLİŞKİ KURDU'

G.K. ise ifadesinde, Erol A.'nın tanıştırdığı arkadaşı Halim Y. ile ters ilişkiye girdiğini, karşılığında ise para ve kontör aldığını, sık sık da 'ailenize söyleriz' şeklinde tehditler aldıklarını öne sürdü.

13 YAŞINDAKİ F.Ş. 1 HAFTA ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Erol A. tarafından erkeklere para karşılığında pazarlanan F.Ş.'nin geçen hafta eşinden yeni boşanan Adil A. ile nişanlandığı öğrenildi. Yapılan operasyonda, nişanlı Adil A.' da gözaltına alındı. İfadesinde olayları bilmediğini ve yeni öğrendiğini söyledi. Zanlılar, bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından nışanlı Adil A. ile Vahdet A. serbest bırakılırken, diğer 9 kişi tutuklandı. Mağdurlar F.Ş., E.Ç. ve G.K.'nın Çorum Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenesinde bakire oldukları rapor edildi. Mağdurların kesin raporlarının alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi. F.Ş. ailesinin yanından alınarak Çorum Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilirken diğer mağdurlar, ailelerine teslim edildi.


MİLLİYET