TEKİRDAĞ'da kaçırdıkları 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi H.Ç.'ye tecavüz edip okuduğu okulun bahçesine atan 2 kardeş hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor ardından tecavüz ettikleri kesinleşen 21 yaşındaki H.Ç. ve ağabeyi 23 yaşındaki H.Ç. hakkında ayrı ayrı 21 yıl hapis istemiyle Tekirdağ 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi H.Ç., 21 Aralık 2008 tarihinde Tekirdağ'ın Aydoğdu Mahallesi'ndeki evlerinin önünden H.Ç. ile ağabeyi H.Ç. tarafından bir otomobile bindirilerek kaçırıldıktan sonra defalarca tecavüze uğradı. Küçük H.Ç. daha sonra gece saatlerinde 2 kardeş tarafından okuduğu Aydoğdu İlköğretim Okulu'nun bahçesine atıldı. Ertesi sabah okula gelen öğrenciler tarafından yarı baygın halde bulunan H.Ç. hastaneye kaldırıldı.

Burada kendine geldikten sonra başından geçenleri anlatan H.Ç. kendisini kaçıran ve birkaç kez tecavüz eden 2 kardeşin eşgalini bildirdi. Eşgal üzerine robot resim çıkartan polis ekipleri, şehir merkezinde gezen H.Ç. ile H.Ç.'yi gözaltına alındı. İki kardeşten alınan sperm ve kan örnekleri küçük kızın üzerindeki örnekler ile uyuşunca iki kardeş suçu kabul etti. Daha sonra 2 kardeş çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen `Tecavüze uğramıştır' ve H.Ç.'nin `Ruh hali zarar etkilenmiştir' raporu ardından hareket geçti ve hazırladığı iddianameyi Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamede kardeşler hakkında `Küçük yaşta çocuğa tecavüz ettikleri gerekçesiyle 8- 15 yıl hapis cezası ve küçük kızı kaçırarak alıkoydukları içinde 2- 6 yıla hapis cezası olmak üzere ayrı ayrı toplam 21 yıla kadar hapsle cezalandırılmamaları istendi. Davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Babası hırsızlık yaptığı iddiasıyla cezaevinde bulunan H.Ç.'nin uzun süreden bu yana akrabalarının yanında kaldığı ve psikolojik destek aldığı belirtildi. / DHA