Aydınlar Mahallesi, 12 nolu sokaktaki bir düğün töreni sırasında arkadaşlarıyla oynarken aniden ortadan kaybolan ve bir simit fabrikasında işçilik yapan baba 32 yaşındaki Zekeriya Demir ile anne 29 yaşındaki Emeni Demir'in tüm aramalarına rağmen ulaşılamayan Fatma Demir'in cesedi kaybolduktan iki gün sonra evlerinin bir arka sokağında battaniyeye sarılı olarak bulundu. Olayla ilgili geniş bir çalışma başlatan cinayet masası dedektifleri, cinayetin bölgedeki bir evde işlendiği, bu sırada da katil zanlısının muhtemelen yalnız olabileceğini düşünerek bu özellikleri taşıyan kişileri incelemeye aldı.

ZANLININ BABASI UYUŞTURUCUDAN CEZAEVİNDE
Polis hedef olarak belirlediği potansiyel suçlu adaylarını mercek altına alırken, babası 6 ay önce uyuşturucu satıcılığından tutuklanan V.Y.'yi sorguladı. Sorgusunda çelişkili ifadeler veren ve bir süre kaportacıda çalıştıktan sonra ayrılan V.Y.'nin annesinin olay sırasında Hacıbaba Mahallesi'ndeki başka bir düğüne gittiğini, zanlının Fatma Demir'in kaybolduğu sırada yalnız olduğu bilgisine ulaştı. Zanlı sorguda suçunu itiraf etti. 

Fatma'nın evinin önünden geçerken zorla içeriye aldığını, tecavüz ettiğini, bağırdığı için boğazını sıktığını, öldüğünü anlayınca da cesedini battaniyeye sararak evlerinin giriş boşluğundaki küçük bir kulübeye sakladığını itiraf etti. V.Y., Fatma Demir'in teyzesi tarafından verildiği soruşturma sonucu ortaya çıkan 25 kuruş ile de mahalle bakkalından dondurma alıp yediğini, polisin evleri aradığını görünce cesedin bulunacağından korktuğu için hemen dışarıya attığını itiraf etti.


LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
V. Y.'nin ilk sorgusunun yapıldığı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Çocuk Polisi'ni götürülüşü sırasında, bir yakını polislerin arasında saldırarak, "Şerefsiz rezil ettin bizi" diye bağırdı. Bu kişi polis tarafından engellendi. Zanlının evinde yapılan incelemede, öldürülen çocuğun terlikleriyle, tecavüz edildiğine işaret olan bazı eşyalar bulundu. 

V. Y.'nin adliyeye çıkarılışı sırasında ise yaklaşık 200 kişilik bir grup zanlıya saldırarak linç etmek istedi. Zanlı adliyenin protokol kapısından içeri alınırken, içeri giriş çıkışlar durduruldu. Bazı yakınları kendilerini yerlere atarken, bazıları içeri girerek zanlıyı linç etme girişiminde bulundu.

ÖRNEKLER KARŞILAŞTIRILACAK
Öte yandan V.Y.'den alınan kan ve sperm örnekleri, Fatma Demir'in vücudunda bulunan sperm ve diğer kan örneklerinin, evden alınan yatak, battaniye ve diğer eşyalardakilerle karşılaştırılacağı bildirildi.

Öte yandan zanlının gözaltına alınan annesinin ise, kendisinin olay sırasında başka bir tanıdığının düğününde olduğunu ve cinayetten haberinin olmadığını söylediği ileri sürüldü.