BURSA"da yalnız yaşayan 68 yaşındaki Cavidan Kocayamaç"ın tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis katil zanlısı olarak, Ankara"da "cebren ırza geçmek" suçundan sabıka kaydı bulunan evli ve 3 çocuk babası Necdet Urumcan'ı yakaladı. Suçunu itiraf eden zanlı, yaşlı kadının bakire olduğunu bildiğini belirterek, “Tecavüz ederken, kolumu boğazına dayadım. Sonra yüzünü yastıkla kapattım. İşimi bitirdikten sonra öldüğünü anladım'' dedi.
Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi Çömlekçi Sokak"ta 3 katlı Neşe Apartmanın giriş katında yalnız yaşayan Cavidan Kocayamaç, yatak odasında belden aşağısı çıplak halde ölü olarak bulundu. Yapılan otopside hiç evlenmeyen kadının tecavüze uğrayıp, boğularak öldürüldüğü bulguları elde edilirken, evde parmak izi alan polis, cinayeti 24 yıl önce "cebren ırza geçmek" suçundan sabıka kaydı olan Necdet Urumcan"ın işlediğini belirledi. Evli ve 3 çocuk babası olan Urumcan"ın, olayı polise bildiren konsomatris H.O."nun sevgilisi olduğunu, aynı evde kaldığını belirleyen polis, Urumcan"ı gözaltına aldı.

"HİÇ EVLENMEDİĞİNİ BİLİYORDUM"
Yapılan sorgulamasında suçunu kabul eden Necdet Urumcan, olayı şöyle anlattı:
“Ben, içkili restoranlarda keman çalarak geçimimi sağlıyorum. H.O. ile aramızda aşk yaşıyoruz. O gece çalıştığı gazinoya gittim. Kendisinden şarkı istedim. Söylemeyince tartıştım. Gece iki kutu bira alarak evine gittim. Apartmanın giriş kapısı kapalıydı. Camı kırarak açtım. İkinci kattaki evine çıktım. Kapıyı dinledim. İçerden ses gelmeyince kendisini giriş katında bekledim. Bu sırada yalnız yaşayan hiç evlenmediğini bildiğim Cavidan Kocayam"ın kapısını çaldım. Kapıyı açınca beni gördü. Korkudan kapıyı kapattı. Ben de omuz atarak kapıyı kırıp içeri girdim. Saklandığı yatak odasında kendisine tecavüz ettim. Bu sırada dirseğimle boynuna ve omzuna basıyordum. Sonra yastığı yüzüne dayadım. Amacıma ulaşınca evden ayrıldım.''

"ÖLDÜĞÜNÜ DAHA SONRA ANLADIM"
Tecavüzden sonra üst katta oturan sevgilisinin kapısını çaldığını belirten Necdet Urumcan, “Beni, H.O. ile aynı evde kalan A.S."nin sevgilisi A.G. karşıladı. Hiç bir şey olmamış gibi eve girdim. Kendisiyle sohbet ettik. Kısa bir süre sonra sevgilim ve travesti arkadaşı geldi. Bize, "Cavidan teyzenin kapısı aralıktı. Acaba bir şey mi oldu?" dediler. Ardından dördümüz eve indik. H.O., tecavüz ettiğim kadının öldüğünü anlayınca çığlık attı. Ben de cinayet işlediğimi o anda anladım. Daha sonra gözlüğümü burada düşürdüğümü anladım. Fakat bulamadım. Sonra eve çıkıp uyudum. Kalkınca polisler tarafından yakalandım'' diye konuştu.
Cinayeti soruşturan polis, olayı sakladığı iddiasıyla H.O., A.S ile A.G. hakkında da, "Suçluyu gizlemek" suçundan yasal işlem yaptı.
Sorgulaması devam eden Necdet Urumcan, "Canavarca his saiki ile adam öldürmek", diğer üç zanlı ise "Suçluyu gizlemek" suçlarından adliyeye çıkartılacak.

Bülent CİVANOĞLU- Göksel BAŞARAN/BURSA, (DHA)