Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğüne dahi haber vermeden Isparta'ya gelerek bir hasta gibi sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.

Isparta Vali Vekili Atila Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Akdağ'ın, sabah erken saatlerde helikopter ile Süleyman Demirel Havalimanı'na geldiğini ve ilk olarak Yedişehitler Sağlık Ocağı'nı ziyaret ettiğini bildirdi.

Bakan Akdağ'ın gelişinden kimsenin haberdar olmamasını istediğini kaydeden Durmuş, Akdağ'ın yaptığı incelemelerin ardından öğle saatlerinde helikopterle Isparta'dan ayrıldığını kaydetti.

Durmuş, Bakan Akdağ ile Isparta'ya gelen Temel Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlerinin ise kentte kaldığını söyledi.

Isparta İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal da Bakan Akdağ'ın gelişinden haberdar olmadıklarını, ikinci sağlık ocağı ziyaretinde kendisine eşlik edebildiklerini belirtti.

Bakan Akdağ'ın beş sağlık ocağını ziyaret ettiğini ifade eden Önal, şöyle konuştu:

''Bakan Akdağ, bizim kendisine eşlik etmemizi istemedi. Bir hasta gibi sağlık ocaklarının denetimlerini yaptı. Bilindiği gibi zorunlu sevk uygulanan dört ilden biri Isparta. Uygulamanın işleyişini bizzat görmek istemiştir.''

Önal, Bakan Akdağ'ın Isparta izlenimleri ile ilgili bir açıklama yapmadığını da belirterek, ''Genel Müdürlerimiz çalışmalarını sürdürecekler ve rapor halinde kendisine iletecekler'' dedi.


HABER 7