TBMM, tuz tüketiminde ''farkındalık'' oluşturmak amacıyla harekete geçti. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun öncülüğünde, ''Tuz tüketimi 1 gram azaltıldığında, kalp krizi riskinin yüzde 3, felç riskinin yüzde 5 azaldığı, fazla tuz tüketiminin nelere yol açtığı, dünya ve Türkiye'deki tuz tüketimi'' gibi spot başlıkların yer aldığı broşürler hazırlandı. Hazırlanan bu broşürler, lokantalardaki masalarda yer alacak.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışma hakkında açıklamalarda bulundu. Amaçlarının, farkındalığı artırmak olduğunu dile getiren Erdöl, ''Yoksa, tuzu elden almak diye bir şey yok'' dedi.
Broşür bastırdıklarını, Meclis lokantalarındaki masalara koyacaklarını ifade eden Erdöl, ''Tavsiyeler yer alacak. 1 gram tuz tüketimi azaldığında kalp krizinde yüzde 3, felçte yüzde 5 oranında risk azalıyor. Dünya ve Türkiye'de ne kadar tuz tüketiliyor? Fazla tuz tüketimi neye neden oluyor. Bunları anlatacağız'' diye konuştu.
Erdöl, bu çalışmaya komisyonlarının ön ayak olduğunu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuyu desteklediğini, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı davet edeceklerini, komisyonlarında her partiden bu işle ilgilenen milletvekillerinin bulunduğunu belirterek, çalışmayı birlikte yapmayı düşündüklerini ifade etti. Erdöl, çalışmayı, TBMM Genel Sekreterliği'nin organize edeceğini dile getirdi.

''Küçük tuz poşetleri kullanılabilinir''

''Lokantalardaki tuzluklar yerinde kalacak mı?'' sorusuna Cevdet Erdöl, ''İhtiyaca binaen... Bir çok yerde, tuzluğu alıyorlar, ihtiyaç duyanlara götürüyorlar. Küçük tuz poşetleri var, onlar kullanılabilir. Bu tamamen uygulamayla ilgili. Bununla ilgili kanun, yönetmelik yok. Öyle bir şey yapmayı da düşünmüyoruz. Su mecrasında akacak. Kendi iyiliği için yapılanlara insanlar kolay adapte oluyorlar'' karşılığını verdi.