Milletvekilleri tepkilerini “Ne yapıyorsun, ne oluyor” diye sorarak gösterdiler. Daha sonra silahın, kurusıkı tabancalara kısıtlama getiren, “Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı” üzerinde konuşan Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğünü de yapan eski polis Recai Birgün'ün milletvekillerine göstermek için getirdiği kurusıkı tabanca olduğu anlaşıldı.

TBMM Genel Kurulu"nda kurusıkı tabancalara kısıtlama getiren, “Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı” görüşmeleri yapılıyor.

Tasarı üzerine söz alan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün"ün, kürsüye geldikten sonra bir silah çıkararak, milletvekillerine “Bu nedir?” diye sorunca kısa süreli şaşkınlık yaşandı. Milletvekilleri “Ne oluyor” diye tepki gösterdiler. Birgün, kurusıkı tabancaların tamamen yasaklanması için, bu silahı tasarının da bu konuyla ilgili olduğu için getirdiğini ve milletvekillerine göstermek istediğini söyledi.

Birgün, kuliste gazatecilere kurusıkı tabancayı niye getirdiğini şöyle anlattı:

"Milletvekillerine göstermek için getirdim. Cihazdan geçerken polis arkadaşlara da sordum. Bu ne diye sordum "silah" dediler ancak daha sonra kurusıkı olduğunu anladılar. Bu bir kurusıkı değil aslında silah.”

Birgün kurusıkı tabancayı Meşrutiyet Caddesi'nden 80 YT"ye aldığını ancak karşı olduğu için iade edeceğini de söyledi.