Yıldırım, Belarus temasları kapsamında, Rumas ile Belarus Bakanlar  Kurulu binasında görüştü. Görüşmeye, Yıldırım'ın beraberindeki Türk  milletvekilleri de katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, TBMM'nin Türkiye ile Belarus'un  ilişkilerinin güçlenmesine yönelik her türlü katkıyı yapacağına ve 2016'da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Minsk ziyareti ile iki ülke arasındaki  ilişkilerde çok önemli bir dönemin başladığına işaret etti.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun gelecek yıl Türkiye'ye  yapacağı resmi ziyaret ile iki ülke ilişkilerinin çok daha önemli bir aşamaya  gireceğine dikkati çeken Yıldırım, Karma Ekonomik Konseyi toplantılarının bu  ziyaretin en iyi şekilde gerçekleşmesi için ön çalışma olduğunu kaydetti.

Belarus Başbakanı Sergey Rumas da Türkiye ile Belarus arasında yapılan  anlaşmaların sadece politik değil, iş çevreleri arasında da ilişkilerin  gelişmesine vesile olduğunu belirtti.

Rumas, "Biz, Türkiye'yi sadece uluslararası alanda güvenilir bir  ortak, bir dost olarak değil aynı zamanda hem bölgede hem de Orta Doğu'da barışın  sağlanması bakımından önemli bir ülke olarak görüyoruz." dedi.

Belarus'un Türk şirketleri için Avrasya coğrafyasında hem lojistik  merkez hem de iş birliğini arttırmak için önemli bir zemin olduğunu ifade eden  Rumas, "Ticari ilişkilerimiz önemli bir dinamiğe sahip. Son yıllarda ticaret  hacmi on kat arttı. Bu hacmin bir milyar doları bu yıl geçmesini ümit ediyoruz."  şeklinde konuştu.

Türkiye'deki devlet sisteminde yenilikler yaşandığını bildiklerini  belirten Rumas, "Reformlar yapmak her zaman zor olmuştur. İnanıyoruz ki Türkiye,  tarihinde açacağı yeni sayfada layığıyla yer alacak ve güçlenecektir. Türkiye'nin  güçlü bir ortağımız olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.