Bursa'da çalıştığı işyerinden ayrıldıktan sonra 2 bin 700 liralık tazminatını alamadığını iddia eden 25 yaşındaki M. K. yanındaki yaşı küçük iki kişiyle birlikte eski patronunun boğazına bıçak dayayıp kaçırdı.

Olay Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi Karlıdağ Caddesi'nde bir tekstil atölyesinin önünde meydana geldi. Daha önce tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan M. K. işten ayrıldıktan sonra tazminatı olan 2 bin 700 TL'yi alamadığını iddia ederek, önceki gün 16 yaşındaki A.K. ve 17 yaşındaki S.K. ile birlikte eski işyerine geldi.

Atölyenin önüne çıkan 36 yaşındaki H. Y.'nin boğazına ekmek bıçağı dayayan M.K., eski patronunu zorla 16 J 4235 plakalı araca bindirdi. Doğancı Barajı yakınlarına götürdüğü eski patronunu tehdit eden M. K. daha sonra tazminat parasını vereceğini söyleyen Halil Y.'yi tekrar aynı mahalleye bıraktı.

Görgü tanıklarının haber vermesi sonucu inceleme başlatan polis ekipleri atölye sahibi H.Y.'nin ifadesini aldı. Eski patronunun şikayetçi olmamasına rağmen Yıldırım Araştırma Bürosu ekipleri tarafından yakalanan M.K., 'Hürriyeti tahdit ve tehdit' suçlarından çıkartıldığı adli makamlarca tutuklan M.K. cezaevine gönderildi.

Bu arada M.K.'ya yardım ettikleri iddia edilen A.K. ve S.K. da polis tarafından gözaltına alındı. Yaşı küçük iki çocuğun soruşturmaları çocuk savcılığı tarafından yürütülecek.