Buharkent Şehir Meydanı"nda gerçekleştirilen törenlere Aydın Vali Yardımcısı Suphi Küspeci, Buharkent Kaymakam Vekili Nuri Özden, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Mehteran gösterileriyle başlayan törende Oğuzhan Mehtar Takımı yaptığı gösterilerle bol bol alkış aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edilen törenlerde konuşan Buharkent Belediye Başkanı Kadir Ölçenoğlu, taze incir festivali programında sadece eğlencenin yer almadığını dikkat çekerek, festival kapsamında incir hakkında çeşitli konferansların da düzenleneceğini kaydetti. İncir konusunda üreticiyi uyarmak için sürekli ADÜ (Adnan Menderes Üniversitesi) ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ile ortak hareket etmeye çalıştıklarını belirten Kadri Ölçenoğlu, “Ülke olarak tekelimizde olan incirimizi en iyi şekilde tanıtıp, en iyi şekilde pazarlamak ve üreticimiz bu üründen daha fazla gelir elde etmesini sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Fakat üreticilerimiz bu ürünü pazarlamak için tüccarın ayağına gelmesini beklememeli. İnşallah gelecek yıla kadar bir üretici kooperatifi kurup üreticimizin daha iyi fiyatla ürününü satmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Törende konuşmaların ardından 1954 yılında kurulan Buharkent Belediyesi"nde bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış kişilere plaket verildi. İlçede bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış ve hayatta olmayanların yerine plaketlerini akrabaları aldı. Plaket töreni sırasında duygusal anlar yaşandı.
Tören sonunda yapılan değerlendirmelerle Buharket"in en güzel taze inciri seçildi. Aydın Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı değerlendirme sonunda yarışmaya katılan 9 üreticiden Yalçın Çalışkan"ın inciri birinci, Yaşar Ulaş"ın inciri ikinci ve Mustafa Zeybekoğlu"nun inciri üçüncü oldu. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirilirdi.
İki gün sürecek olan festivalin ilk akşamında Murat Başaran sahne alırken, festivalin ikinci gününde Mustafa Yıldızdoğan"ın sevenleriyle buluşacak. Diğer yandan festivalin ikinci gününde incir üretimiyle ilgili seminer verilecek.