Kabinedeki revizyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasına tepki, aile içinden 9 yaşındaki kızı Hacer Büke'den geldi. Babasını görememekten yakınan ve bu duygularını tuttuğu günlüklerinde de anlatan Hacer, Başbakan'a hitaben 'Tayyip amca, babam işini iyi yapamıyor, onu işten atın lütfen' diye notlar tuttu. Davutoğlu'nun yakınlarına göre, bu notlar sadece günlüklerde kalmadı. Hacer, Başbakan'a mektup olarak da gönderdi.

Hacer Büke Davutoğlu, babasının Dışişleri Bakanı olmasından hiç mutlu değil. Küçük Hacer bu mutsuzluğu da günlüklerine şöyle yansıttı:

KORUMALAR BABAMI DAHA ÇOK GÖRÜYOR

Burası Konya. Malum Dışişleri Bakanımız yaşlıları gezer, ellerini öper. Yıkık evlerden insanlar çıkar. Dışişleri Bakanımız eli yorulmadan el sallar. Yanında kulağında kulaklık, bellerinde silah olan adamlar. Bazen Hacer, yani ben düşünürüm, galiba babam belinde silahlı, kulağında kulaklık olan adamları daha çok görür. Bunu ona söylediğimde hiç sevemediğim bir şey söyler. Ne mi? Senin geleceğin için, sizin için, der ve güler. Neden böyle. Kızarım. Neden mi? Güzel, söyleyeyim. Bence şöyle, 'Boşver, bu benim geleceğim, onun değil.' Ama haksızım. Ben onun çocuğuyum, sadece ben değil bütün dünya çocukları. Babam hiç ayrım yapmaz. Bence şöyle demeli, Kötü olsun, iyi olsun, düşmanı olsun dost olsun, o yarının çocuğu. Bence böyle demeli. Neyse yatacam, güle güle. Hacer Büke Davutoğlu...

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR İŞİNİ YAPMIYORSUN

Küçük Hacer'in babasına bir başka sitemi de bakanlığından önce. ANKA Ajansı'na 21 Ocak 2009'da düşen bu sitemin ayrıntıları ise şöyle:

Türk hükümetinin, Gazze'ye ilişkin çabalarının, İsrail'e yönelik sert eleştirilerinin yurtdışında yankıları sürerken Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir anekdota da yer verdi. Gazeteye göre, Kahire ve Şam'da sekiz-günlük 'çılgın' görüşmelerden sonra Türkiye'ye dönen Ahmet Davutoğlu, kızının eleştirisiyle karşılaştı. Davutoğlu'na 9 yaşındaki kızı, 'Her gün seyahat ediyorsun, seni göremiyoruz ama hala öldürülen çocuklar var. İşini yapmıyorsun' diye çıkıştı.

KIZI HACER'LE TAŞKENT'TE

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oturamadığı yeni koltuğunda işe hızlı başladı. Kısa sürede Amerika'dan, Kafkaslar'a uzanan tam 5 ülkeyi ziyaret etti. 4 çocuğunun en küçüğü olan Hacer'in kızgınlığı da bu yüzden. Kızı Hacer'in sitemle-rine karşı koyamayan Bakan Davutoğlu, doğduğu topraklar olan Konya'nın Taşkent İlçesi'ne yaptığı geziye ailesini de götürdü. Gezi boyunca kızı Hacer'in elini hiç bırakmadı. Baba-kız burada uzun uzun hasret giderdi.

(AKŞAM)