Erdoğan'ın kendisine, "Niye bu kadar sıkıştırıyorsun?" diye sorduğunu belirten Atambayev, "Bende başka bir abimiz yok. dedim." diye konuştu.
Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonunun (TUSKON) Sheraton Otel'de düzenlediği 'Türkiye-Kırgızistan İş Forumuna' katıldı. Burada Türkçe konuşan Kırgızistan Başbakanı Almazbey Atambayev, salondakileri güldürdü. Başbakan Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeyi anlatan Atambayev, Erdoğan'dan para istediğini söyledi. Erdoğan'ın kendisine, "Niye bu kadar sıkıştırıyorsun?" diye sorduğunu belirten Atambayev, "Bende Tayyip abiden başka bir abimiz yok. dedim." karşılığını verdiğini ifade etti.
 
"BAŞBAKAN 50 MİLYON DOLAR BORCUMUZU SİLDİ"
 
Kırgızistan'ın zor günlerden geçtiğini ve bu yüzden Türkiye'nin desteğine ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Atambayev, Türk işadamlarını Kırgızistan'a yatırıma çağırdı. Başbakan Erdoğan'ın Kırgızistan'ın 50 milyon dolar borcunu sildiğini belirten Atambayev, şöyle konuştu:
 
"Ama 10 sene öncesinde bu yoktu. 10 sene evvel Türkiye kendisi para istiyordu. Hatırlıyorum Türkiye IMF para istiyordu veremiyordu. Ama 8 sene içinde Türkiye çok değişti. Şimdi bizim borcumuzu siliyor. Türkiye ekonomik büyüklükte 15. sırada. Bundan sonra da Allah Türkiye'nin yolunu açsın. Türkiye büyüse Türkiye gelişse bizde öğreniyoruz. TUSKON'a çok teşekkürler. Türk milletine çok teşekkürler. Sizi çok seviyoruz."
 
Atambayev'in bu konuşması salondan büyük alkış aldı.
 
Konuşmanın ardından TUSKON Başkanvekili Doğan Kaynak, Almazbek Atanbayev'e plaket verdi. Plaket törenin ardından Kırgızistan Başbakanı Atanbayev ve beraberindekilerle aile fotoğrafı çekildi.