Tayyar, Aygün'ün serbest kaldıktan sonra "Onu ulu divana havale ediyorum" açıklaması için suç duyurusunda bulundu, "açık tehdittir" dedi, Ve iddialarını "Dağda romantik bir aşk yaşamışlar, Aygün CHP içindeki PKK sözcüsüdür" diyerek daha da ileriye taşıdı.

(CNN TÜRK) -- Tartışma Hüseyin Aygün PKK tarafından kaçırıldıktan sonra AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın attığı bir tweetle başlamıştı.

Aygün, serbest kaldıktan sonra "PKK Aygün'ü misafir etmiş, muhabettiniz bol olsun" diyen Tayyar'ı ulu divana havale etti.

Ve tartışmanın odağındaki isim Şamil Tayyar CNN TÜRK'e konuştu. Tayyar, ulu divan talebi için Aygün hakkında savcıları göreve çağırdı, iddialarının da arkasında durdu.

Tayyar şunları söyledi:

Beni yargısız bir şekilde infaz ettiler, 48 saat boyunca akla hayale gelmedik iftaralar atıldı. Hüseyin Aygün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. O açıklamalar gösterdi ki Hüseyin Aygün aslında kaçırılmamış, PKK ile bir gönül ilişkisine girmiş ve gönül işbirliğinin tezahürü olarak da birlikte bir dağda romantik bir aşk yaşamışlar."

Tayyar, "Hüseyin Aygün artık CHP içindeki PKK sözcüsüdür ve temsilcisidir. Yaptığı açıklama bunun teyididir" dedi.

Bu süreçte partisinden ikaz almadığını da söyleyen Şamil Tayyar asıl krizin CHP içinde yaşanacağını savundu.