Bilindiği gibi; geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Başkan Ortekin, AK Parti Belediye Başkan aday adaylarına kastederek “Edepsiz Tavuk” benzetmesi yapan ve tavuğun küçük bir yumurta verirken bile bağırarak etrafa rahatsızlık verdiğini iddia etmişti. DP Aydın İl Başkanı Engin Polat"ta, kendilerine geçen belediye başkanının değişmeyeceğine ama İl Genel Meclisi Başkanı"nın değişeceğini ileri sürmüştü.
DP"den gelen üst üste bu açıklamaların ardından iddialara cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, “Bilindiği gibi ülkemizde benim çiftçim benim köylüm diyerek Tarım Politikaları üzerinden istismarla siyaset yapan buna rağmen 2004 yerel seçimlerinde Aydın Merkezden bir tek İl Genel Meclisi üyesi bile çıkaramayan hezimete uğrayan ikinci nesil tatlı su demokratları 2009 yerel seçiminde de sandığa gömüleceklerdir. Çok söylenen bir atasözü var. Aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görürmüş.Hiçbir zaman rüyadan çıkamayan yerel tavuklar devamlı bağırıyor.Hele hele bazı tavukların sesi.sanki mahallenin horozlarına kur yaparcasına öyle gür çıkıyor ki bütün iş bitirici horozlar bu çöplüğe doğru koşmaya başladılar” dedi.
Aydın"daki bazı kurumların 2009 yerel seçimleriyle beraber kafeslenen kümes olmaktan çıkacağını savunan Eser, “Aydın"lı hemşerilerimiz hak ettiği hizmeti alacak Aydın"ın önü açılacaktır. Zaten statükonun mimarı olan bir anlayışın devamı olarak hareket eden bir partinin Aydın"a verecek başta belediyecilik olmak üzere yerel yönetimler vizyonu hedefi olamaz. Aydın"ın yeni bir beş yıl daha kaybetme lüksü yoktur. Gerek Cumhurbaşkanı seçimi öncesi ,meclis oylaması ve referandum tercihleriyle ,yakın siyasi tarihimizdeki gelişmelerdeki duruşuyla,kendi partilerinin ismine bile layık olamayan 2.nesil sahte demokratlar yine sandığa gömüleceklerdir. Şuan tüm Türkiye"de ve Aydın"da can çekişen Demokrat Parti son siyasi nefesinde yapılacak olan 29 Mart 2009 yerel seçimlerde Aydın"da verecek. Bundan sonra siyasi tarihimizin tozlu raflarında maalesef demokrasi müzesinde yerini alacaktır. Bu siyasi partinin Aydın"da yerel temsilcileri de arkalarından bıraktıkları olumsuz izlenimlerle siyaset kurumundan mecburen jübilelerini yapmış olacaklardır” diye konuştu.