2010 sonuna kadar üç şubeye ulaşacak olan firma, daha sonra da alışveriş merkezlerine girecek.

Onur Baş ve Özgür Akyol isimli iki girişimcinin yüzde 100 yerli sermaye ile yarattığı Hen Coops, 200 bin dolarlık yatırımla ilk şubesini Batı Ataşehir"deki Andromeda Residance"ta açtı. Türkiye"nin öncü tavuk restoranı olmayı amaçlayan Hen Coops, bir yılda 2,5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Markanın yaratıcıları, son iki yıldır tavuk sektöründeki gelişmeleri inceleyip yepyeni bir marka yaratmaya karar verdiklerini belirtirken, "Pazarın potansiyeli çok yüksek ve henüz gerekli hacme ulaşmadı. Biz bu pazarda boşluk gördük. Oluşturduğumuz Türkiye"deki en geniş ve renkli tavuk restoranı menüsü ve servis kalitesiyle pazara çok ciddi bir hareket getireceğimize ve liderliğe oynayacağımıza inanıyoruz.” diyor.

Hen Coops, 2010 yılı sonuna kadar Bahçeşehir ve Çekmeköy şubelerini de hizmete açacak. İlk yapılanmasını son yılların gözde yaşam alanı uydu kentlerde gerçekleştiren Hen Coops, sonraki adım olarak AVM"lere girmeyi planlıyor. Hen Coops, İstanbul"dan başlayarak İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde de yatırım yapıp şubeler açarak markayı büyütmeyi amaçlıyor. Türkiye çapında hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefleyen Hen Coops, kendi açacağı ilk beş şubeden sonra bayilik vermeye de başlayacak.

İki yılda şube sayısını 20"lere ulaştırmayı planlayan Hen Coops"un üçüncü yıldan sonraki hedefi ise yurtdışı pazarlara girerek dünyada bilinen sayılı tavuk restoran zincirlerinden biri olmak. Marka, öncelikle Avrupa, sonrasında ABD"de var olarak belirlenecek ülke başkentlerinde yapılanmayı hedefliyor.