Playboy dergisi tüm sayılarını ve 125 ikonik parçayı Londra'daki Christie's müzayedeevinde 8 Aralık'ta satışa çıkarıyor.

Çin mitolojik takviminde 2011"in "Tavşan Yılı" olması nedeniyle düzenlenen açık artırmada satılacak 125 adet eser arasında 80 ikonik fotoğraf, 24 karikatür bulunuyor. Salvador Dali"nin derginin kurucusu Hugh Hefner"ın yatak odasında asılı bir suluboya tablosu da açık artırmanın en çok ilgi görecek parçalarından biri.

Ayrıca derginin en sevdiği yüzlerden Pamela Anderson"ı "sivri kafa" kostümü içindeki komedyen Dan Aykroyd"un kucağında otururken gösteren bir kare, Marilyn Monroe"nun 1953"te çekilmiş ilk kapak çalışması, ve Brigitte Bardot"nun 24 yaşındayken çekilen bir fotoğrafı da satılacaklar arasında.

"Tavşan Yılı" adlı açık artırmada efsanevi top modeller Cindy Crawford (yanda) ve Elle Macpherson"ın moda dünyasının gelmiş geçmiş en ünlü fotoğrafçılarından Herb Ritts imzalı kareleri de var.


'Vücut' lakaplı top model Elle Macpherson'ın nü çalışması, 1994 te Herb Ritts tarafından çekildi.

Yine de 8 Aralık gecesinin en çok rağbet görecek parçasının pop art sanatçısı Tom Wesselmann"ın, 1966 yılına ait "Mouth #8" adlı çalışmasının olması bekleniyor. Esere 2-3 milyon dolar arasında fiyat biçiliyor. Playboy Sanat Koleksiyonu"nda 5 bin adet çağdaş sanat eseri ve 20 milyondan fazla fotoğraf bulunuyor.