Süper Lig'e verilen arayı değerlendirmek Antalya'da kampa giren Kasımpaşaspor çalışmalarına başladı. İstanbul temsilcisinin teknik patronu Antalya'da yaptıkları ilk antrenman öncesinde CİHAN'a açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'nun A Milli Takımı'n başına yabancı teknik adam getirme kararını değerlendiren tecrübeli hoca, "Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun. Tabi ki üzülüyoruz. Yıllarını bu ülkeye vermiş, çaba sarf etmiş ve oyuncu yetiştirmiş insanların gücüne gidiyor. İçimizden kırılıyoruz ama, 'Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi kok' derler. Ne diyelim ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

"MİLLİ TAKIM HEPİMİZİN"

Milli takımın herkesin takımı olduğuna değinen Vural, "O takımın başarısı hepimizi mutlu ediyor, sevindiriyor, yüzümüzü güldürüyor. Ülke olarak milli takımın başarısından inanılmaz keyif alıyoruz. Türkiye'nin milli takım seviyesinde başarılara ihtiyacı var. Toplumun moralini yükseltme açısından futbol çok önemli bir aktivitedir. Bu dönem Türkiye'nin bu morale çok ihtiyacı var. Gönül ister ki bu sevincin içinde tabi ki Türk antrenörler olsun, ama büyüklerimiz öyle düşünüyorsa söylenecek bir şey yok. Tersini konuşmak insanları tahrikten öteye gitmiyor." dedi.

"TFF BAŞARIYI SADECE YABANCI TEKNİK ADAM YAPABİLİR SANIYOR"

İsmi gündemde olan İtalyan çalıştırıcı Giovanni Trapattoni için "Milli takım maç kazandığında bir Türk teknik adamın duyduğu mutluluğu yaşabilecek mi?" diye soran Yılmaz, "Demek ki TFF, 'yaşar' diye düşünüyor. Biz, 'hayır yaşayamaz' diye düşünüyoruz; ama arkadaşlarımız 'yaşar' diye düşünüyor. Onlar futbolun yalnızca uzmanlık işi olduğunu, bir yabancının bu işi bir Türk'ten daha iyi bildiğini, uluslararası deneyiminin daha fazla olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenden dolayı da Türk değil, yabancıyı tercih ediyorlar. Takımın başına Türk teknik adam geldiğinde bir kaç başarısız maç geçirirse hemen yollanacağı kuşkusu içerisindeler. Böyle bir korkuları var. Çünkü sevgili Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'in dışında, maalesef uluslararası seviyede yarışmış Türk antrenör yok. Yetiştiremedik. Dolayısıyla bu yetersizliği sorun haline getiriyorlar. Siz bu Türk antrenörlere şans vermezseniz hiçbir zaman böyle bir yeterliliği olmaz zaten." diye konuştu.

KAMP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Turkcell Süper Lig'in ilk devresini 20 puanla 12'nci sırada tamamlayan lacivert-beyazlı takım ikinci yarı hazırlıklarına başladı. Kremlin Palace Otel'in sahalarında düz koşu ve ısınma hareketleri yapan futbolcuların oldukça neşeli olduğu görüldü. 8 Ocak'a kadar Antalya'da kamp yapacak olan Kasımpaşaspor, 9 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da Manisaspor'la, 12 Ocak Salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la karşılaşacak. İstanbul temsilcisi 15 Ocak Cuma günü yeniden Antalya'ya dönerek kampa girecek. Kasımpaşaspor'un Gaziantep'ten aldığı kaleci Murat Şahin de bugün yeni takımıyla ilk idmanına çıktı./sabah