Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın huzurevinde düzenlenen 16. geleneksel tavla turnuvasını izlediler.
Aydın Huzurevi"nde düzenlenen 60 yaş üstü tavla turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Oldukça çekişmeli geçen turnuvda Vali Coş ile Akşit, tavla oynayan yaşlılara şans dileyerek, turnuvayı izlediler.
Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın'da her yıl düzenlenen tavla turnuvasına bu yıl Aydın Huzurevi'nde kalan 60 yaş üstü kişiler katıldı. Kahveciler Odası"nın katkıları ile düzenlenen turnuvada huzurevi sakinleri turnuvanın birincisi olabilmek için bir birleriyle kıyasıya mücadele ettiler.
Nevzat Biçer Salonu"nda düzenlenen turnuvaya Vali Hüseyin Avni Coş"un yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ve Huzurevi Müdürü Emin Dinçer"de katıldı.
Masaları dolaşıp yaşlıların tavla oyunlarını izleyen Vali Hüseyin Avni Coş, yaşlı bir insanın duasını almanın çok önemli olduğunu, yaşlıların ilgiye, sevgiye ve ziyaretçiye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Yaşlıların toplumun en değerli unsurları olduğuna dikkat çeken Vali Coş, “Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Ancak, devletimiz yaptığı çalışmalar tek başına yeterli değildir. Unutulmamalıdır ki, her insan yaşlılık dönemini yaşayacaktır” şeklinde konuştu.
Turnuva sonunda dereceye giren yaşlıların sponsor firmalar tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği bildirildi.