Tavada palamut: Ortası kesilmeden önce palamut balığının içi güzelce temizlenir. Temizledikten sonra 1-1,5 cm şeklinde kesilir. Yıkandıktan sonra bezle suyu alınır. Beyaz una bulanmış balıklar kızarmış yağa atılır.
 
Levrek buğulama: Levreklerin içi temizlendikten sonra sadece et kalana kadar kılçıklar çıkarılıyor. Et kuşbaşı olarak doğranıyor. Tavaya doğranmış mantar, yağ, domates suyu, arpacık soğan, taze biber konulup pişiriliyor ve doğranmış balıklar bu karışımın içine atılıyor. Balık piştikten sonra kiremit bir kaba konulup üzerine kaşar doğranıyor. Kaşar eriyinceye kadar fırında bekletilip servis ediliyor.
 
Fırında palamut; levrek ya da çupra: Balıkçılar, başka malzemeleri ne kadar kullanılırsa balığın kendi özelliğini o kadar kaybedeceğini söylüyor. "Önemli olan balık yerken balığın kendi lezzetini alabilmek." diyorlar. Balığı sade sevenler için fırında palamut, levrek ya da çupra tarifi: Tepsinin içerisine alüminyum folyo yayılır. Palamut, levrek, çupradan seçilen herhangi biri tepsinin içine dizilir. Üzerine bir kaşık su, bir kaşık da zeytinyağı dökülür. Folyo kapatılıp fırına sürülür. 45 dakika pişirilir.
 
Zaman