Süper Lig'in 9. haftasının en önemli maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, 0-0 berabere kaldı. Bu skorun ardından Galatasaray puanını 23'e, Fenerbahçe 15'e yükseltti. Galatasaray'da Belhanda, 73. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Vincent Janssen'in attığı gol, Hollandalı futbolcunun pozisyon öncesinde Serdar Aziz'e faul yaptığı gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

12. dakikada Galatasaray ceza alanı içerisinde havadan gelen top Serdar Aziz'in eline çarpınca Fenerbahçeli futbolcular penaltı itirazında bulundu.

19. dakikada Galatasaray'da Serdar Aziz sakatlanarak yerini Latovlevici'ye bıraktı. 20. dakikada Bafetimbi Gomis'in yüzde yüzlük gol pozisyonunda kaleci Carlos Kameni topa sahip oldu. 

43. dakikada bu sefer Vincent Janssen gole çok yaklaştı. Muslera ile sol çaprazda karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcu topu dışarı gönderdi. 

Öte yandan Tudor - Aykut Kocaman arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. 

İkinci 45. dakikada oyun iyice sertleşti.

59. dakikada Galatasaray'ın Feghouli ile geliştirdiği atakta top yerde kalan Hasan Ali Kaldırım'ın eline çarpınca bu sefer sarı-kırmızılılar penaltı itirazında bulundu. Ancak Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. 

Galatasaray'ın penaltı beklentisi nedeniyle tribünlerden atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Tarık Ongun'a isabet etmesi nedeniyle bir süre durdu.

73. dakikada Kameni'den sıyrılan Belhanda yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem Cüneyt Çakır kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olduğunu düşündü ve Belhanda'ya önce ikinci sarı kart sonra kırmızı kart gösterdi. 

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi. 

Bu sonucun ardından Galatasaray 23 puana Fenerbahçe ise 15 puana yükseldi. 

Galatasaray bu sezon ligde ilk kez bir maçı gol atamadan, Fenerbahçe ise 14 maç sonra ilk kez gol yemeden tamamladı.

GALATASARAY - FENERBAHÇE 

SAAT: 19:30

HAKEM: Cüneyt Çakır

STAT: Türk Telekom

YAYIN: BeIN SPORTS 1

SAKATLAR: Robin van Persie, Mehmet Ekici (Fenerbahçe) 

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Denayer, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Tolga, Gomis

TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor 

FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neustadter, Neto, Hasan Ali, Josef, Ozan, Giuliano, Valbuena, Dirar, Janssen

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

MAÇTAN NOTLAR 

TUDOR'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Iasmin Latovlevici ve Garry Rodrigues'i yedek soyundururken, derbi mücadelesinde bu oyuncuların yerine Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci'yi oynattı. Sarı-kırmızılı takımda tedavileri yoğun şekilde sürdürülen Tolga Ciğerci, Fenerbahçe derbisine yetiştirilirken, Garry Rodrigues ise yedekler arasında yer aldı. 

TOLGA CİĞERCİ 2 MAÇ SONRA

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında oynayamayan Tolga Ciğerci, planlandığı gibi Fenerbahçe derbisine yetiştirildi. Ligin ilk 6 maçının başlangıç kadrosunda yer alan, sonrasında ise eklem kapsülündeki ödem nedeniyle 2 maç dinlendirilen Tolga, bu önemli karşılaşmada takımdaki yerini aldı. 

Geçen haftaki Atiker Konyaspor karşısındaki ilk 11'i tamamen yabancılardan oluşan Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapılan derbi karşılaşmasındaki başlangıç kadrosunda yerli isimlerden Tolga Ciğerci ile Serdar Aziz şans buldu. 

SİSTEM DEĞİŞTİ

Teknik direktör Igor Tudor, geride kalan maçların aksine Fenerbahçe derbisine 3'lü savunmayla başladı. Hırvat teknik adam, derbi maçta savunmayı Maicon, Denayer, Serdar Aziz üçlüsünden oluştururken, orta saha 5'lisinde Mariano, Ndiaye, Fernando, Belhanda ve Tolga'ya yer verdi. Tudor, orta sahanın önünde Feghouli'yi oynatırken, forvette ise Gomis'i görevlendirdi. 

DURSUN ÖZBEK TOTEMİNİ SÜRDÜRDÜ

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, totemini derbi maçta da sürdürerek müsabakayı izlemek için Türk Telekom Stadı'na gelmedi. Son olarak sarı-kırmızılı takımın Östersunds'la 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nden elendiği maç için stada gelen ve sonrasında totem yaparak karşılaşmaları televizyondan takip etmeyi tercih eden başkan Özbek, derbi müsabakasında da bu geleneğini sürdürdü. 

Özbek'in stada gelmediği dönemde 4 lig maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, hepsini kazanmayı başardı. 

BASININ İLGİSİ YÜKSEK

Süper Lig'in en önemli maçlarından biri olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Karşılaşmaya 168 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı, bunların içinde Fransa, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, Hollanda ve Belçika'dan 13 medya çalışanının da yer aldığı aktarıldı. Öte yandan, karşılaşmanın 30'un üzerinde ülkede canlı yayınlandığı bildirildi. Maç öncesi Boluspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Çetiner Erdoğan'ın vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

AYKUT KOCAMAN'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 9. haftasındaki Galatasaray derbisinde takımında tek değişiklik yaptı. Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inden sadece santrforda değişikliğe gitti. Kocaman, Roberto Soldado'nun yerine Vincent Janssen'e şans tanıdı. 

JANSSEN İLK 11'E DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Janssen, bir maç aradan sonra ilk 11'e döndü. Geçen hafta formasını Soldado'ya kaptıran Janssen, derbi maçta ilk 11'de sahaya çıktı. 

Aykut Kocaman, stoperdeki tercihini Roman Neustaedter-Luis Neto ikilisinden yana kullandı. Tecrübeli teknik adam, kırmızı kart cezası sona eren Martin Skrtel'i yedek oturttu ve geçen hafta Neto-Neustaedter'den oluşan stoper ikilisini bozmadı. 

Bu sezon sakatlığı nedeniyle Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş, cezası sebebiyle de Evkur Yeni Malatyaspor maçlarını kaçıran Skrtel, ilk defa yedek kulübesinde oturdu. Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezası biten İsmail Köybaşı ile Alper Potuk'un yanı sıra Volkan Demirel, Erten Ersu, Mehmet Topal, Şener Özbayraklı, Oğuz Kaan Güçtekin, Aatıf Chahechouhe ve Soldado yedek kulübesinde oturan diğer isimler oldu. 

DİRAR ÖN LİBERODA

Aykut Kocaman, sağ kanat oyuncusu Nabil Dirar'ı ön liberoda oynattı. Takımını sahaya 4-3-3 dizilişiyle süren Kocaman, orta saha üçlüsünü Josef de Souza, Ozan Tufan ve Nabil Dirar'dan oluşturdu. Hücum üçlüsünde ise sağda Giuliano, solda Valbuena, ileri uçta ise Janssen görev aldı. Kocaman, savunma dörtlüsünü ise bozmadı. Fenerbahçe sahaya Isla, Neto, Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım dörtlüsüyle çıktı. 

FENERBAHÇE TARAFTARI ALPASLAN DİKMEN'İ ANDI

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın kurucularından Alpaslan Dikmen'i unutmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, yaklaşık 10 yıl önce vefat eden Dikmen için "Kalbimizdesin Alpaslan Dikmen" yazılı pankart açtı. Öte yandan Türk Telekom Stadı'ndaki deplasman tribününü dolduran yaklaşık 2 bin Fenerbahçe taraftarı, takımına destek oldu.

U21'DE KAZANAN SARI-LACİVERTLİLER 

U21 9'uncu hafta karşılaşmasında, Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı Alper ile Hasan'ın kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti. 

900 MİLYON LİRALIK DERBİ! 

108 yıllık tarihi olan derbi, piyasa değeri 900 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne oluyor. Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerinde, Süper Lig'in en pahalı takımı 493,8 milyon lirayla Beşiktaş gösterilirken, ikinci sıradaki Galatasaray kadrosunun tahmini piyasa değeri 461 milyon lira olarak belirtildi. Sıralamada üçüncü basamakta yer alan Fenerbahçe kadrosunun piyasa değeri ise 432,8 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

GALATASARAY 0 - 0 FENERBAHÇE

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika: Hakem Cüneyt Çakır işaretini veriyor ve tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği derbi Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor. İki takıma da başarılar...

3. dakika: Belhanda'nın ortasında ceza alnında oluşan karambolde Feghouli'nin şutunda Neustadter'e çarpan top kornere gitti.

4. dakika: Belhanda'nın ortasında arka direkte Mariano'nun vuruşuna ceza alanı içinde Tolga elle müdahale etti. Cüneyt Çakır düdüğünü çaldı.

6. dakika: Serdar'dan topu çalan Janssen Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yolladı. Cüneyt Çakır'ın düdüğü var. Janssen'in topu çalarken faul yaptığını işaret etti.

8. dakika: Sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Younes Belhanda ön direğe ortasını yapıyor, savunma topu kafayla karşılıyor. Dönen topu ceza sahası dışında kontrol eden Tolga Ciğerci sağ çaprazdan vuruyor fakat top savunmadan dönüyor.

10. dakika: Rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mathieu Valbuena ortasını yapıyor fakat Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

16. dakika: Tolga Ciğerci'nin uzun pasında topu önüne alan Mariano Filho, son çizgiye inip ortasını yapıyor fakat altıpas içine gelen topu kaleci Carlos Kameni kontrol etmekte zorlanmıyor.

19. dakika: Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Galatasaray'dan geliyor. Belinde ağrı hisseden Serdar Aziz oyun alanının kenarına gelirken Iasmin Latovlevici oyuna dahil olan oyuncu oluyor.

20. dakika:  Orta alandan atılan uzun topu kontrol eden Bafetimbi Gomis, yüzünü kaleye dönüp rakibinden sıyrılıyor. Sağ ayağının dışıyla vuruyor ancak kaleci Carlos Kameni topa sahip oluyor.

21. dakika: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nabil Dirar'ın ortasında Mathieu Valbuena'yı aşan topu kaleci Fernando Muslera tokatlıyor.

24. dakika: Orta alanda rakibi Vincent Janssen'e yaptığı faul nedeniyle Jason Denayer sarı kart görüyor.

27. dakika: Hızlı gelişen Galatasaray kontra atağında Sofiane Feghouli'den aldığı pasla ceza yayı gerisinde topla buluşan Younes Belhanda pasını Tolga Ciğerci'nin önüne bırakıyor. Tolga Ciğerci sol çaprazdan vuruyor fakat savunmaya da çarpıp hız kaybeden top kaleci Carlos Kameni'de kalıyor.

31. dakika: Sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktadan Younes Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta top kale alanına doğru geliyor fakat kaleci Carlos Kameni, Tolga Ciğerci'den önce topa dokunuyor.

34. dakika: Younes Belhanda, orta alanda yaptığı faul sonrasında tepkisini topa vurarak gösterince hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

39 dakika: Kısa paslarla oyunu rakip yarı alana taşıyan Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın uzak mesafeden şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

43. dakika: Kendi yarı alanında kazandığı top sonrasında kontra atağa çıkan Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena'nın pasında ceza sahası içi sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Vincent Janssen'in vuruşu yandan auta gidiyor.

45. dakika: Mariano Filho'nun uzun pasında savunma topu karşılıyor. Dönen topu iyi takip eden Sofiane Feghouli'nin vuruşunda top yandan auta gidiyor.

Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gidiyor.

İKİNCİ YARI 

46. dakika: Hakem Cüneyt Çakır işaretini veriyor ve ikinci yarı Fenerbahçeli oyuncuların santrasıyla başlıyor.

48. dakika: Savunmanın savuşturmak istediği topu önünde bulan Badou Ndiaye uzak mesafenden şansını deniyor fakat top auta gidiyor.

49. dakika: Sol kanattan Iasmin Latovlevici'nin falsolu ortasında Bafetimbi Gomis arka direkte kafayla indiriyor, penaltı noktasının hemen gerisinden Tolga Ciğerci'nin kafa vuruşunda yerden de seken topu kaleci Carlos Kameni kornere tokatlamayı başarıyor.

50. dakika:Younes Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde yükselen Bafetimbi Gomis'in kafa vuruşu direğin üstünden oyun alanını terkediyor.

53. dakika: Fernando Reges, rakibi Mauricio Isla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gören oyuncular kervanına katılıyor.

56. dakika: Galatasaray sağ kanattan Younes Belhanda ile köşe vuruşu kullanıyor. Younes Belhanda'nın ortasında Jason Denayer kafayı vuruyor fakat top kaleci Carlos Kameni'de kalıyor. 

59. dakika: Bir önceki pozisyonda Galatasaray takımının penaltı beklentisi nedeniyle tribünlerden atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Tarık Ongun'a isabet etmesi nedeniyle oyun duruyor.

67. dakika: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunu Younes Belhanda paslaşarak kullanıyor. Iasmin Latovlevici'nin ortasında savunma topu penaltı noktası üzerinde kafayla karşılıyor.

68. dakika: Gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan Sofiane Feghouli'nin ortaladığı topa Maicon Roque kafayı vuruyor fakat etkisiz giden bu şut yandan auta çıkıyor.

72. dakika: Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği de gerçekleşiyor. Roberto Soldado oyuna giriyor, Vincent Janssen oyundan çıkıyor.

73. dakika: Ceza sahası içinde kaleci Carlos Kameni'den sıyrılan Younes Belhanda yerde kalıyor ve penaltı bekliyor fakat hakem Cüneyt Çakır kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünüyor ve Younes Belhanda'ya önce ikinci sarı kart sonra kırmızı kart gösteriyor

77. dakika: Alper Potuk, rakibi Badou Ndiaye'yi kolundan çekerek durdurunca sarı kart görüyor.

80. dakika: Galatasaray takımında ikinci oyuncu değişikliği bu dakikada gerçekleşiyor. Eren Derdiyok oyuna dahil olurken Bafetimbi Gomis kenara geliyor.

85. dakika: Karşılaşmanın son bölümünde tempo oldukça düşük.

87. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Nabil Dirar yerden ortalıyor, Jason Denayer savunmada ayak koyuyor. Yükseklik kazanan topu kaleci Fernando Muslera kontrol ediyor. 

90. dakika: Hakem Cüneyt Çakır maçın son düdüğünü çalıyor. Golsüz beraberlikle sona eren maçtan sonra Galatasaray puanını 23'e çıkarırken Fenerbahçe puanını 15 yapıyor.