Başbakan Erdoğan tarafından adaylık başvurusu hastane odasında alınan ancak AK Parti listesinde yer bulamayınca Şanlıurfa’dan bağımsız aday olan sanatçı İbrahim Tatlıses’in 10 gün sonra çekilmesi kafaları karıştırdı. 
 
Tatlıses’in oyların bölünmemesi için AK Parti’den gelen rica, ya da PKK’dan gelen tehdit nedeniyle adaylıktan vazgeçtiği öne sürülüyor.
 
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Almanya’da tedavisi süren Tatlıses avukatı aracılığıyla 11 Nisan günü iddialı biçimde Şanlıurfa’dan bağımsız aday oldu. Şanlıurfa seçmeni de Tatlıses’e büyük destek verdi.
 
KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEKTİ
 
Ancak seçimi kazanma ihtimali yüksek olan Tatlıses, 10 gün sonra adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren sanatçı, adaylık başvurusunu yapan avukatı Ahmet Türkmen aracılığıyla başvurusunu gergi aldı.
 
Tatlıses’in adaylığını geri çekerken yaptığı açıklamada ‘’Başıma gelen bu menfur saldırıdan dolayı beni yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımıza sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunar, önümüzdeki milletvekili seçimlerinde kendisine başarılar dilerim’’ sözleri de dikkat çekti. Urfa’da halen ikisi BDP destekli, 10 bağımsız aday bulunuyor.
 
 
gazeteport