Tatlıses'e saldırıda PKK izi örgüt bağlantılı bir avukatın mailinden çıktı. Tatlıses ihanetle suçlanıyor, 'yarım kalan işi bitirin' deniliyor...

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıda PKK şüphesi yaratan maillere AKŞAM ulaştı... İşte o süreç: 14 Mart'ın ilk saatlerinde yaşanan kalaşnikoflu tuzak sonrası, Abdullah Uçmak ve 13 adamı yakalandı. Saldırının Uçmak ve 2 adamının içinde bulunduğu araçtan gerçekleştirildiği belirlendi. Terör örgütü uzantısı TAK da bir internet sitesinden önce saldırıyı üstlendi, sonra geri çekti.
Polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Abdullah Uçmak'ın evinde bir ilaç kutusu bulan polis üzerinde yazılı e-mail adresi ve bir telefon numarasının izini sürmeye başladı. Adres ve telefonun, PKK ile bağlantısı olduğu ileri sürülen bir avukata ait olduğu belirlendi. Şahsın BDP tarafından Erbil'de açılacak olan temsilcilikte görevlendirilen avukat R.M. olduğu tespit edildi. Mail trafiği takip edildi ve 16 Mart'ta, saldırıdan 2 gün sonra gelen iki e-posta dikkat çekti. Kuzey Irak'tan gönderildiği sanılan ilk mailde 'Sıkıştık, çıkmamız lazım' ifadesi var. İkinci mailde ise Tatlıses ihanetle suçlanıyor, ikinci suikast emri veriliyor. Olay sonrası R.M. ile PKK'yla bağlantılı olduğu öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

O TELEFON BULUNDU

Abdullah Uçmak ve adamlarının, olay sırasında kullandığı ve haberleştiği telefon da kırılmış bir şekilde Kavacık'ta bulundu.

İŞTE O MAİLLER ÇOK SIKIŞTIK, ÜZERİMİZDELER

16 Mart, Saat 15:42
Çok sıkıştık. Üzerimizdeler. Çıkmamız lazım. Bitiremeyeceğiz. Arkadaşa ulaştır.
AKP'YE YAKINLAŞTI, İŞBİRLİKÇİLERİ CESARETLENDİRDİ
16 Mart, Saat 17:05
Nihat arkadaş, yarım kalan işi halletsin. Hocanın selamıyla git. AKP'ye yakınlaşması partiyi sıkıntıya soktu. AKP işbirlikçilerini cesaretlendirdi. Bu halkımıza ihanettir.

İLK İSTEK TESBİH
6 gündür yoğun bakımda tutulan Tatlıses, önceki gece yakınlarından tesbih istedi. Fizik tedavi süreci başlayan Tatlıses'e akrabaları tesbih getirdi.

Devrim TOSUNOĞLU/Akşam