İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses'in Koruma Şube Müdürlüğüne koruma isteğiyle ilgili bir müracaatının olmadığını bildirdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çapkın, Tatlıses'in koruma isteğiyle ilgili iki dilekçe verdiği yönündeki haberlere ilişkin, ''Tatlıses'in, Koruma Şubesine, koruma isteğiyle ilgili müracaatı olmamış, yok. Hakaret ve tehditle ilgili çeşitli şehirlerde müracaatları olabilir, ama korumayla ilgili bir müracaatı yok. Kendisinin emekli özel harekat polislerinden oluşan korumaları var'' dedi.

Çapkın, saldırıyı düzenleyen kişilerin yabancı uyruklu olup olmadığı yönündeki soruya da ''Şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda bulacağımıza inanıyoruz'' yanıtını verdi.

-GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA-

Öte yandan, saldırıyla ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce, Tatlıses'in iş ve özel hayatıyla ilgili her türlü bağlantısı hakkında geniş çaplı bir çalışma yürütülüyor.

Tatlıses'in yakın zamanda emniyet yetkililerinden herhangi bir nedenle koruma talebinde bulunmadığı, geçen yıl sanatçının şikayeti üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın ise bu saldırıyla ilişkisi olmadığı bildirildi.

Saldırıda kullanılan araçla ilgili olarak, saldırı ve sonrasındaki tüm yol güzergahındaki güvenlik kamera görüntüleri, MOBESE görüntüleri ve iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Olay sırasında Tatlıses'in otomobilin ön tarafında, danışmanı Buket Çakıcı'nın ise arka kısımda oturduğu, saldırının, yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra Büyükdere Caddesi'ne çıkmak için girdikleri tali yolda, arkada korumaların bulunduğu araçla seyir halindeyken gerçekleştiği belirtildi.

Şoför Hakan Çalışkan ve korumaların, Tatlıses'in başından akan kanı görünce saldırıya uğradıklarını anladıkları ve hemen Levent'teki bir özel hastaneye gittikleri, orada kendisine oksijen verilen Tatlıses'in ambulansla Maslak'taki Özel Acıbadem Hastanesine nakledildiği kaydedildi. AA