1-Tatil araştırmalarınızı kış aylarında yaparak ilk erken rezervasyonu kaçırmadan Nisan ayına kadar rezervasyonuzu yaptırın. Tatil sigortası yaptırırsanız olası bir aksilikte tüm ödediğiniz parayı geri alabiliyorsunuz.

2-Eğer ulaşım dahil bir seçenek tercih etmediyseniz tatil rezervasyonuzu yaptırır yaptırmaz uçak biletlerinizi alın, böylece en az yüzde 25 tasarruf edeceğiniz garanti.

3-Tatilinizi intenetteki fırsat sitelerinden satın alabilirsiniz. Almak üzere olduğunuz otelin internet sitelerindeki yorumlarını okumalı, satın almadan önce özellikle o tesisi arayarak sözleşmeleri olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

4-Tatilinizde kalabalık bir aileyseniz karayoluyla ulaşım tercih edebilirsiniz. Kendi aracınızla ulaşım her zaman daha hesaplıdır.

5-Kalabalık bir aileyseniz tatil beldelerinde villa kiralayabilir, kendi alışverişinizi kendiniz yapacağınız için hem seçeneklerinizde özgür olabilirsiniz, hem de yüksek sezonda otelde pahalı tatil yapmaktan kaçınıp villada kişi başı daha az oda ücreti ödeyerek tasarruf edebilirsiniz.

6-Tatil alışverişi listesi yapmalısınız. Listeye sadık kalarak ekstra harcamalardan kaçınırsınız.

7-Eğer yurtdışına gidecekseniz telefon görüşmelerinizde faturanın kabarık gelmemesi için GSM operatörünüzden gerekli bilgileri almayı unutmayın.

8-Tatilde gideceğiniz ülkenin yemek alışkanlıklarına göre özellikle oda-kahvaltı hizmet veren otellerden birinde kalacaksanız öğle yemeği yiyebileceğiniz yerleri yüksek hesaplar ödememek için bilenlere sormayı ihmal etmeyin.

9-Tatil bölgelerinde gece gezmelerinizde turdaki arkadaşlarınızla çıkacaksanız fix fiyat uygulayan yerlerde grup indirimi isteyebilirsiniz.

10-Tatil yapacağınız otele sizi ulaştıracak transfer için otelinizle görüşmeyi ihmal etmeyin. Transferi olan bir otele gidecekseniz bu size tasarruf sağlayacaktır.