Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacak olan vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı uyarıldığı açıklamada, birlikte sıcaklarla birlikte kapı pencerelerin açık halde yatılması dolayısıyla hırsızların işinin kolaylaştığına işaret edildi. Şüpheli durumlarda hemen polisin haberdar edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, yaz aylarında diğer aylara göre daha fazla hırsızlık olayının gerçekleştiğinin altı çizilirken; hırsızların birinci hedefinin posta kutusu dolu olan ve kapısı penceresi açık evlerin olduğu beyan edildi.
Hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların her zaman hazırlıklı olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği savunulan açıklamada; küçük tedbirlerle büyük kayıpların önlenebileceği ifade edildi. Yaz aylarında artan hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemler hakkında da bilgiler verilen açıklamada, “Evden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizi kapatmadan ve kilitlemeden çıkmayınız. Dalgınlıkla kapı üzerinde anahtar unutmayınız. Evden uzun süreli ayrılacaksanız veya tatile çıkacaksanız, kapı komşunuza ne zaman döneceğinizi, gideceğiniz yerin adres ve telefonunu bırakınız. Evinizden uzun süreli ayrıldığınızda, değerli eşya ve mücevherlerinizi güvendiğiniz birisine emanet ediniz veya yanınıza alınız, ya da banka kasasına koyunuz. Kısa süreli bile olsa komşunuza gittiğinizde mutlaka kapınızı kilitleyiniz. Akşam dışarıya çıktığınızda 3 - 5 saat sonra dönecekseniz, evinizin ışıklarından bazılarını, televizyon veya radyonuzu açık bırakınız” denildi.
Hırsızların pencereleri tornavida gibi aletlerle birkaç saniyede açabildiklerinin altı çizilen açıklamada, “Zemin kat, birinci kat veya hırsızın girebileceği yükseklikteki pencere ve balkon kapılarına demir parmaklık yaptırınız. Çatı katlarındaki banyo, tuvalet pencerelerinden ve havalandırma boşluklarından hırsızın eve girebileceğini unutmayınız. Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odalarını karıştırırlar. Kıymetli eşyalarınızı evin daha değişik yerlerine saklayınız. Tatile gittiğinizde veya uzun süreli evinizden ayrıldığınızda posta kutunuzun anahtarını komşunuza bırakmayı unutmayınız. Hırsızlar öncelikle posta kutusu evraklarla dolu olan daireleri seçerler. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o civarda bulunan evlerde o gün daha fazla hırsızlık olabileceğini unutmayınız. Hırsızların her türlü kasayı murç, matkap gibi aletlerle rahatlıkla açabildiklerini unutmayınız. Mümkünse kapınıza çift emniyetli kilit sistemi yaptırınız. Evinizin etrafında şüpheli birisini gördüğünüzde 155 Polis İmdat veya en yakın Polis Merkezi'ne bildiriniz” ifadelerine yer verildi.