Ramazan Bayramı tatili için internetten rezervasyon yaptırarak Bodrum'a gelen tatilcilerden bazıları sokakta kaldı. Rezervasyon yaptırdıkları otelde tüm odaların dolu olduğunu öğrenen tatilcilerle otel personeli arasında tartışma ve arbede yaşandı. Mağdur tatilciler, Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne giderek otel yöneticileri ve rezervasyon yaptırdıkları internet sitesinden şikayetçi oldu.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için, internetten rezervasyon yaptırarak İstanbul, İzmir ve Ankara'dan Bodrum'a gelen tatilcilerin hevesleri kursaklarında kaldı. 30'a yakın tatilci konaklamak istedikleri Gümbet Mevkii'ndeki Vizyon Otel'e gelip, tüm odaların dolu olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Tatilciler, otel yönetimiyle görüşerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Ancak sonuç alınamayınca tatilcilerle otel personeli arasında tartışma ve arbede yaşandı. Tartışma sırasında saldırıya uğradığını iddia eden Esma Yeksan, "Bizler aylarca biriktirdiğimi paramızla, bayramda güzel bir tatil geçirmek için planlar yaparak buraya geldik. İnternetten rezervasyonumuzu yaptırdık. Paramızı ödedik. Otele geldiğimizde bize boş odalarının olmadığını söylediler. Yalancı olduklarını söyleyince bir otel personeli kolumu büktü. Bunun üzerine oğlum ve diğer tatilciler araya girdi. Otel yönetimi, rezervasyon yaptırdığımız internet sitesinden şikayetçiyim" dedi.

Tatilciler daha sonra Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne giderek otel yöneticileri ve rezervasyon yaptırdıkları internet sitesinden şikayetçi oldu. Otel yönetimi ise basın mensuplarının sorularına yanıt vermeyeceklerini ve açıklama yapmayacaklarını belirtti.

220 KİŞİ SOKAKTA KALDI
Bodrum'da Ramazan Bayramı'nda otellerde doluluk oranı yüzde 95. Son dakika tatilcilerinin Akdeniz ve Ege'de otel bulmaları neredeyse imkansız. Tatilciler acentalardan tatillerini satın aldılar, internetten tatil satın alanların bir kısmı da büyük mağduriyet yaşadı.

Bodrum'da Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere arefe günü Bodrum Club Gümbet Vizyon Otel'e gelen 220 kişi "otelin acentayla sözleşmemiz iptal oldu" beyanı üzerine odalarına giremedi.

Bodrum'da mağdur Neslihan Okay, enmodatatil.com'dan satın aldıkları bayram tatillerinin iptal olduğunu otele geldiklerinde öğrendiklerini belirterek, "Bodrum'a geldik, otelimize giremedik. Oteldekiler gelen kişilere saldırdı, kadınlar dövüldü ve baygınlık geçirdi." diye konuştu.

Acenta sahibi Fatih Dilaver, Bodrum Club Gümbet Vizyon Otel'e 117 oda için ödeme yaptıklarını belgeleriyle ispatlayabileceğini, otelin bayram fırsatçılığı yapmak, odaları ikinci kez acentaya verdiği fiyatın iki katına gelen mağdur misafirlere ve talep eden diğer kişilere satmak için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Dilaver, Bodrum'da acenta olarak 220 kişilik rezervasyon aldıklarını, otellerin bu kişileri mağdur ettiğini iddia etti.

Dilaver, mağdur müşterileri kendi bütçesinden ücret ödeyerek başka bir otele aldırdığını, kabul eden mağdurların bayram tatillerini 3 gün bu otelde geçirebileceklerini belirtirken, sonrasında kendilerine ödedikleri ücreti dahi iade edeceğini, otel yüzünden mağdur olmalarını istemediklerini dile getirdi.

Dilaver, aynı otelin bir İtalyan acentesine de 20 oda sattığını, aynı mağduriyeti bayram tatili dönemi için İtalya'dan gelen turistlerin de yaşadığını belirtti.